Bajnokok Ligája

Jön a Bayern-PSG! - tippek a visszavágóra

A Bayern Münchennek legalább négygólos győzelemre lenne szüksége a PSG ellen a csoportelsőséghez. Mivel ennek nem túl nagy a valószínűsége, a presztízsen kívül nem sok tétje van a meccsnek.

Vajon Lewandowski vagy Neymar lesz a főszereplő? / fotó: thestatesman.com

Az már korábban eldőlt, hogy a Bayern München és a PSG továbbjut a B-csoportból az egyenes kiesés szakaszba, az utolsó fordulóra csupán az maradt kérdésként, hogy melyik sztárcsapat várhatja csoportelsőként a sorsolást. Az odavágón a párizsiak 3-0-s győzelmet arattak a németek felett, így a bajorok csak abban az esetben előzhetnek, ha ennél nagyobb arányú sikert aratnak.

1x2    
Bayern München Döntetlen PSG
2.33 3.55 2.75

A realitások talaján maradva azonban erre vajmi kevés az esély, hiszen a Bayern Münchennek a győzelemért is komoly erőfeszítéseket kell tennie, a négygólos hazai győzelem pedig 20-23-szoros oddsot fizet a fogadóirodákban.

A szorzók alapján mindkét félnek nagyjából azonos esélyei vannak a győzelemre. A Bayern elsősorban hazai formájában bízhat, hiszen a bőrnadrágosok a szezon folyamán még nem kaptak ki az Allianzban, sőt, mindössze a Wolfsburgnak sikerült egy döntetlent összekaparnia.

A PSG a hétvégén óriási pofont kapott, hiszen 2-1-re kikapott a Strasbourg otthonában. Unai Emery csapatának ez volt az első veresége az egész szezonban, így nagy kérdés, hogy mindez mennyire zavarta össze a fejeket az öltözőben.

Ami a hiányzókat illeti, elsősorban Jupp Heynckesnek vannak gondjai, hiszen a sztárok közül Ribéry, Robben, Neuer, Thiago Alcántara is sérült, de Juan Bernat sincs 100 százalékos állapotban.

A francia oldalon Thiago Motta lesz a biztos kimaradó a fontosabb emberek közül, a hétvégén pihenőt kapó Edinson Cavani és a sérüléssel bajlódó Thiago Silva is visszatérhet a kezdőbe.

[2620459] 2017-12-05 20:45:00 Bayern München - Paris Saint Germainx

Fogadási szempontból leginkább az okozza a problémát, hogy nem lehet tudni, mennyire akarnak majd hajtani a csapatok. A továbbjutás már zsebben, így az év végi hajrá lebeghet inkább a szemek előtt, ugyanakkor minden szereplő tisztában van azzal, hogy a futballtársadalom kiemelt figyelemmel követi majd az eseményeket.

Kétfajta forgatókönyvet tudunk elképzelni: vagy békésen elfocizgatnak a csapatok és a látványt sem hanyagolva játszanak egy jó meccset; vagy pedig kőkemény presztízsmeccset játszanak, ahol a szép játék mellett/helyett a taktikai csata és feszült mezőnyjáték lesz a jellemzőbb.

Bármelyik verzió is valósul meg, arra azért nagy esély mutatkozik, hogy nem maradnak érintetlenek a hálók, csakhogy a mindkét csapat szerez gólt opcióra 1.40-es szorzót kínálnak csupán és a 2,5 gól feletti opcióra is mindössze 1.45-ös az odds.  Ez nem mást jelent, minthogy amennyiben a gólokban látjuk a fantáziát, akkor fel kell lépnünk a 3,5 gólos határra.

Te mire fogadnál ezen a meccsen?


 

 

  • Mindkét csapat szerez gólt@1.40
     
  • Gólszám 3,5 gól felett @2.10
     
  • Gólszám 2-4@1.30
     
  • Döntetlen@3.55
[2620459] 2017-12-05 20:45:00 Bayern München - Paris Saint Germainx;