Angol foci

Harry Kane gyűjteménye újabb díjjal bővült

  • gb1

Első angolként az év férfi játékosának választotta az FSF, a futball rajongókat tömörítő szervezet.

A 24 éves csatár karrierje szépen ível felfele. fotó: onefootball.com

A több mint 500.000 tagot számláló Football Supporters' Federation (Futball Szurkolók Szövetsége), amely az angliai és walesi drukkereket tömöríti magába, a Tottenham büszkeségét választotta az év férfi játékosának. Érdekesség, hogy ő az első angol játékos aki kiérdemelte ezt a díjat - tavaly a szövetség tagjai a brazil Coutinhót, 2015-ben pedig Alexis Sanchézt hozták ki legjobbnak. 

Kane előző szezonbeli 29 Premier League-gólja által a második aranycipőjét zsebelte be, és kiemelkedő teljesítményének honorálásaként kapta meg most az FSF díját is. Több mint negyedmillió szavazat alapján olyan illusztris társaságot előzött meg, mint Kevin de Bruyne, N'Golo Kanté vagy Romelu Lukaku. 

"Szeretnék köszönetet mondani az FSF-nek - ez egy olyan elismerés, amit rendkívül büszkén veszek át. Az, hogy országszerte élvezem a drukkerek támogatását őrületes érzés" - lelkendezett Kane, aki személyesen nem tudott részt venni az átadáson, így videóüzenetben mondott köszönetet.

Az idei Premier League kiírásban 15 meccsen 10 gólnál jár, és a bukmékerek jelen állás szerint favoritnak hozzák ki a londoniak csatárát, annak ellenére, hogy a liverpooli Salah 12 góllal vezeti a bajnokságot ebben a statisztikában.

Ki lesz a Premier League gólkirálya?
Harry Kane 3.25
Mohamed Salah 6.00
Sergio Aguero 6.00
Alvaro Morata 7.50
Gabriel Jesus 8.00
Romelu Lukaku 11.00

A Spurs szerdán a BL-csoportkörének utolsó meccsén az APEL-t fogadja, és Pochettino csapatának már egy pont is elég lenne, hogy az élen zárja a torna ezen szakaszát. A frissen díjazott Kane valószínűleg pihenőt kap az argentin mestertől, helyén majd Llorrente bizonyíthat.

1x2    
Tottenham Döntetlen APOEL
1.20 6.25 11.00