Női kézi-vb

A svédekkel és a norvégokkal nyernénk - napi tippek a vb-re

A németországi női kézilabda-világbajnokságra tippmestereink - Tomihmv és mr. blonde -, arra vállalkoztak, hogy megközelítőleg minden napra összeállítanak egy szelvényt. Az első és a második fordulóra nyerő tippekkel rukkoltak ki, lássuk milyen tippsorral készültek keddre.

A svédek ezúttal a cseheket győzhetik le. - Fotó: Facebook

Svédország-Csehország
Tipp: Svédország
Odds:
1.31 @ Tippmixpro

A csehek hozták a papírformát az argentinok ellen, majd bravúrt okoztak a lengyelek ellen, hiszen néggyel nyertek vasárnap. A svédek meglepetésre kikaptak a lengyelek ellen, azt követően viszont a magyar válogatottat könnyedén legyőzték.

Mindezek tükrében érdekes meccsre van kilátás a felek között, ahol egyértelműen a svédek számára van nagyobb tét. A csehek ugyanis a lengyelek legyőzésével olyan bravúrt értek el, amivel voltaképp továbbjutottak. A skandinávoknak viszont még jobban oda kell tenniük magukat, hiszen két fontos pontot már buktak a torna során. Igaz, még a lengyelek elleni vereséggel is elérhetik a második helyet, ha hozzák a hátralévő meccseiket.

Az északiaknak a magyarok után a csehek ellen is nagy esélyük van a sikerre, hiszen erősebb játékoskerettel rendelkeznek, egy az egyben is képzettebbek a svédek, s vasárnap már nagyjából azt hozták, amire képesek. Ha pedig mindezt kedden is képesek lesznek felmutatni, akkor minden gond nélkül legyőzhetik Csehországot, amely ország válogatottja egyszerű, statikus játékot játszik, s gyakorlatilag csak a lövőit kell semlegesíteni s ki is van húzva a csapat méregfoga.

Norvégia-Lengyelország
Tipp: Norvégia -2,5
Odds: 
1.25 @ Tippmixpro

A lengyelek pazarul kezdték az idei világbajnokságot, hiszen a svédeket legyőzték, majd a csehek ellen is jól teljesítették az első félidőben, hiszen három góllal, 15-12-re vezettek. A második játékrészben viszont megsemmisültek, hiszen hét találattal bukták el azt a játékrészt, s végül 29-25-re kikaptak. Ezzel szemben a norvégok eddig pazarul teljesítenek, ráadásul az erejüket is jól osztják be, hiszen a magyarok és az argentinok ellen is elég volt számukra egy félidőben jól teljesíteni, s így is könnyedén nyerték mindkét meccset.

A lengyelek a csehek elleni vereségnek köszönhetően nem játszhatnak felszabadultan a norvégok ellen, sőt, a betervezett, ugyanakkor kiesett pontokat csak és kizárólag a skandinávok ellen pótolhatják, ez pedig erősen rányomhatja a bélyegét a mérkőzésre. Arról nem is beszélve, hogy a közép-európaiak a mieinkkel játszanak csütörtökön, ami számukra jóval fontosabb találkozó, mint ez vagyis, ha Mörkék ellen nem lesz reális esélyük a pontszerzésre, akkor biztosan elengedik az összecsapást.

Egyébiránt a skandinávok minden poszton jobb és minőségibb játékosokat tudnak felmutatni, mint a lengyelek, akiknél gyakorlatilag elég Kudlaczot és Achrukot semlegesíteni, s tulajdonképp ki is merült a piros-fehérek repertoárja.

Mindezek után pedig nem kérdés, hogy mely válogatott a mérkőzés esélyese, vagyis nem lenne meglepő, ha a norvégok hoznák a papírformát, sőt legalább három találattal legyőznék Lengyelországot.

hatharom.com
Svédország-Csehország Svédország
Norvégia-Lengyelország Norvégia -2,5
@1.64
Fogadási határidő: 18:00