Spanyol foci

Biztosra veszik a magyar fogadók a Girona sikerét

Hétfő este a LaLiga 14. fordulójának zárómeccsén a középmezőnyben helyet foglaló Girona a tök utolsó Alavest látja vendégül. A magyar fogadók 80%-a a hazai csapat sikerét vizionálja, mi pedig támogatjuk őket döntésükben. A Real Madridot és a City-t is verő együttes kétségkívül a favorit.

1x2    
Girona Döntetlen Alaves
1.60 3.75 5.25

Az idei szezonban feljutott Girona remek formában várja a találkozót, legutóbbi 5 mecsén nem kapott ki, és többek között óriási meglepetésre 2-1-re verte Zidane Realját. Jellemzően szoros meccseket játszanak, ebben a periódusban 3-szor játszottak 2-1-et, továbbá kétszer ikszeltek (1-1, 2-2). Hazai teljesítményük ugyan már egy fokkal árnyaltabb képet mutat, 2-2-3-as mutatójukhoz 7-10-es gólarány társul, de az utóbbi hetek magabiztossága miatt nem kéne, hogy veszélyben legyen a hétfői diadal. A támadó szekciójuk elég jól mutat, a kezdőbe várható a remek formában lévő támadó, Portu, aki a katalánok legutóbbi 8 góljából 5-ben részt vett, valamint a 7 találatnál járó Stuani is.

fotó: Girona FC / facebook.com
Az idei kiírás egyik legnagyobb csalódását, a tavaly feljutott, és stabil középcsapatként helytálló - végül 9. helyen végző - Alaves szolgáltatja, hiszen rendkívül sovány 2-0-11-gyel, 6 egységgel kullognak a mezőny végén. Ők termelik a legszerényebb ütemben a gólokat, szám szerint meccsenként átlagosan 0.54-et. Sérültek és eltiltottak sora is nehezíti Abelardo mester helyzetét, akinek sürgősen ki kéne találni, hogy mászhatnak ki a kieső zónából. Top góllövőjük, a 2 gólnál járó Santos is beszedte az 5. sárgáját, így kihagyja a találkozót.


Figyelembe véve a Girona ihletett formáját, és azt, hogy rengeteg energiával és hittel játszanak (mutatja ezt a Real elleni győzelem is), nem gondolnánk, hogy az Alaves bele tudna szólni a 3 pont sorsába. Ha azonban még mindig bizonytalannak érzed a tippet, fusd át ezeket a tényeket:
 

Tudtad?

  • Az Alaves legutóbbi 13 LaLiga meccséből 11-en veszített
  • Az Alaves legutóbbi 6 meccséből 5-ször félidőben már vesztésre állt, majd ki is kapott
  • Az Alaves próbálkozik a legkevesebb kapura lövéssel a spanyol élvonalban 
  • A baszk klub legutóbbi 6 meccséből 5-ször legalább 2 gólt kapott
  • A Girona 5 meccs óta veretlen
  • A katalánok legutóbbi 8 meccséből 7-szer 2.5 gól feletti eredmény született
[2580672] 2017-12-04 21:00:00 Girona - Alavesx;
240918