Spanyol foci

Ramos La Liga-rekordot döntött

  • gb1

Egy olyan mutatóban alkotott történelmit, amire nem biztos, hogy büszke lesz majd nagypapaként.

Az Atlético Madrid elleni derbin eltört orra miatt maszkban kényszerül játszani. fotó: skysports.com

Sergio Ramos szombati 'teljesítményével' rekordot döntött a spanyol bajnokságban, a válogatott védőt a tizenkilencedik alkalommal zavarták le a pályáról. Ennyi piros lapot még soha senkinek nem sikerült 'szereznie', és számíthatunk rá, hogy nem fogja abbahagyni a gyűjtést.

Az augusztusban beszedett 18. lappal már behozta a Zaragoza-legenda Xavi Aguadót, és a Sevilla-védő Pablo Alfarót, szombat estétől azonban már egyedül ülhet a képzeletbeli trónon.

A Bilbao elleni frusztráló, gól nélküli találkozón, a 86. percben, sárgával a tarsolyában könyökölte le Adurizt, és kapta meg a már említett cédulát. A Real Madrid állítólag fellebbez az ítélet ellen, hogy Ramosnak ne kelljen kihagyni a következő, Sevilla elleni találkozót, azonban a lassítások alapján a kontakt aligha vitatható, így nem valószínű, hogy a szövetség megváltoztatja a döntést.

Az idei kiírásban már kettőnél tart, minden sorozatot figyelembe véve pedig már 24-nél - ez mellesleg kétszer annyi, mint a Real történetének második legtöbbet kiállított játékosának, Fernando Hierrónak van.

Mivel a Barcelona is pontokat hullajtott a Celta Vigo ellen, így a hétvége nagy nyertese a Valencia lehet. A denevérek amennyiben legyőzik idegenben a Getafét, 2 pontra közelíthetik meg az éllovast.

1x2    
Getafe Döntetlen Valencia
3.00 3.15 2.35