Női kézi-vb

A svédektől is kikapott a magyar válogatott

megosztom

A magyar női kézilabda-válogatott 25-22-re kikapott Svédország csapatától a németországi világbajnokság B csoportjának második, vasárnapi fordulójában.

fotó: 24.huA svédek kemény védekezéssel, a magyarok - Görbicz Anita és Kovacsics Anikó révén - két kihagyott büntetővel kezdték a találkozót (1-3). Javuló védekezésének, Bíró Blanka védéseinek, illetve Klivinyi Kinga három góljának köszönhetően fordított a magyar válogatott, amely ekkor vezetett először a világbajnokságon (5-4). Klivinyi csapattársa, az Érd színeiben szintén a magyar NB I-ben szereplő svéd Jamina Roberts is remekül célzott, a 15. percben mindketten négy találattal rendelkeztek. Támadásban pontatlanná váltak a magyarok, emberelőnyben sem tudtak elhúzni ellenfelüktől, majd mivel tíz perc alatt csak egyszer találtak a hálóba, Kim Rasmussen szövetségi kapitány időt kért, mert ismét a svédek kerültek előnybe (7-9). A skandinávok kapusa, Johanna Bundsen is remekül védett, de mivel Kovács Anna értékesítette a megítélt büntetőket, és közben sikerült átvészelni egy emberhátrányt, a magyar válogatott a szünet előtt egyenlített (11-11).

"Nagy csatát vívtunk, nagy küzdelem volt, hiszen mindkét csapat tudta, hogy a győzelem azt jelenti, hogy a nyertes biztosítja a helyét a versenyben, míg a vesztesnek nem marad más feladata, mint minden erejével a további csoportmeccsekre koncentrálni. A lerohanásoknál jobb volt nálunk a svéd csapat, okosan játszott az ellenfél, mi viszont sajnos túl sok hibát követtünk el."
- Kim Rasmussen, szövetségi kapitány -

A második felvonás elején sem találta a svéd védekezés ellenszerét a magyar csapat, ezért Rasmussen alig több mint öt perc után időt kért. Jamina Roberts és Isabelle Gulldén góljaival először volt három találat a különbség a csapatok között (12-15). Nem volt olyan időszak, amikor a magyarok védekezése és támadójátéka egyszerre jól működött volna, ráadásul Gulldén hétmétereseivel tovább növelte előnyét Svédország (15-19). 

Bíró Blanka továbbra is bravúrokat mutatott be, de az ellenfél kapuja előtt csapattársaiból hiányzott a bátorság, a határozottság és a lendület. Schatzl Nadine találataival tartotta magát a válogatott, de mivel nem tudta csökkenteni a hátrányát, a második mérkőzését is elveszítette. A mezőny legeredményesebb tagja Gulldén volt hét góllal, Roberts hatszor talált be. A meccs legjobbjának - a norvég-magyar találkozóhoz hasonlóan - ezúttal is az ellenfél kapusát, Johanna Bundsent választották.

A magyar szövetség statisztikája szerint a két csapat 26. alkalommal találkozott egymással, 18 magyar győzelem és négy döntetlen mellett ez volt a negyedik svéd siker.​​
MAGYARORSZÁG-SVÉDORSZÁG 22-25 (11-11)
Női világbajnokság, B-csoport, 2. forduló
Bietigheim, játékvezetők: Koo, Lee (dél-koreaiak).
MAGYARORSZÁG: Bíró, Janurik (kapusok), Bódi, Görbicz 3, Háfra 2, Kisfaludy, Klivinyi 5, Kovács A. 4 (3), Kovacsics 3, Lukács, Mayer, Mészáros, Schatzl 5, Szekeres, Szöllősi-Zácsik, Tóth G. Szövetségi kapitány: Kim Rasmussen.
SVÉDORSZÁG: Idéhn, Bundsen (kapusok), Alm, Blomstrand 2, Fernis, Gulldén 7 (4), Gustin 2, Hagman 4 (1), Jacobsen, Lagerquist, Mellegard 2, Roberts 6, Sand, Strömberg, Toft Hansen 2, Westberg. Szövetségi kapitány: Henrik Signell.
Kiállítások: 14, ill. 6 perc.
Hétméteresek: 5/3, ill. 10/5.
megosztom