Női kézi-vb

A magyarok és a románok meccseire fogadunk - napi tippek a vb-re

A németországi női kézilabda-világbajnokságra tippmestereink - Tomihmv és mr. blonde -, arra vállalkoztak, hogy megközelítőleg minden napra összeállítanak egy szelvényt. Az első fordulóra nyerő tippekkel rukkoltak ki, lássuk milyen tippsorral készültek vasárnapra.

Szlovénia-Románia
Tipp: Románia
Odds:
1.31 @ Tippmixpro

A szlovénok meglepetésre szombaton legyőzték a franciákat, ami által máris összekuszálódott minden az A-csoportban. A románok ugyanakkor hozták a kötelezőt, 12 góllal múlták felül Paraguayt.

Nyugati szomszédunk sikere kellő mértékben figyelmeztető jel kell, hogy legyen Romániának, hiszen így a keletiek nem vehetik félvállról őket. Ismerve azonban Ambros Martínt és csapatát, az borítékolható, hogy ez akkor sem lenne így, ha nem okoznak meglepetés a szlovénok az első fordulóban.

Egyébként alapvetően a románok képviselnek magasabb játékerőt, ráadásul szombaton a kulcsjátékosaik egy félidőt sem játszottak - Cristina Neagu bő 43 percet volt ugyan a parketten, de klubjában közel 60-at szokott -, míg a szlovénok legjobbjai voltaképp végigjátszották a franciák elleni derbit. Ráadásul nyugati szomszédaink négy órával kevesebbet tudnak pihenni a mérkőzésre, ami nem elhanyagolandó tényező.

Ha kijön a felek közti tudásbeli különbség, illetve sikerül semlegesíteni Ana Grost, aki 14/9-es mutatót hozott össze szombaton, akkor minden nehézség nélkül Románia le tudja győzni Szlovéniát vasárnap.

Szerintünk Kovacsicsék meccse nem a gólokról szól majd vasárnap. - Fotó: Facebook

Magyarország-Svédország
Tipp: Kevesebb, mint 56,5 gól
Odds: 
1.35 @ Tippmixpro

Amíg a magyarok papírforma vereséget szenvedtek Norvégia ellen az első fordulóban, addig a svédek meglepetésre kikaptak Lengyelországtól. Ennek köszönhetően igen komoly tétje lesz a felek vasárnapi csatájának.

Mindkét válogatott győzelmi kényszerben lép parkettre, ugyanakkor a torna elején járunk, így vélhetően egyik csapat sem megy bele majd egy adok-kapokba. A mieinknek ez pláne nem lenne jó, hiszen a norvégok a szombati meccs első félidejében átrohantak rajtunk - akkor 32 gól esett úgy, hogy 21-et kaptunk -, a második félidőben viszont már a mi akaratunk érvényesült, akkor pedig mindössze 20 találat született úgy, hogy 9 gólon sikerült tartani a skandinávokat.

A jó védekezés lesz a vasárnapi mérkőzés kulcsa, s az, hogy mennyire tudjuk lassítani a svédeket. Egyébként is, Siti Bea az index.hu-nak a torna előtt elmondta, hogy a futás sebességében, fizikai mutatókban jobbak az ellenfelek, avagy nekünk nem is lesz érdekünk, hogy erőltessük a gyors játékot. Vélhetően a svédeknek sem, hiszen a szombati lóti-futiból nagyon rosszul jöttek ki, ugyanis ahogy fentebb említettük, favoritként buktak a lengyelek ellen.

Mindezek után úgy véljük, hogy a szokásostól egy lassabb meccsre van kilátás, s mivel kőkemény eredménykényszer van, így véleményünk szerint a felek ütközete nem a gólokról szól majd, vagyis jó esély van arra, hogy maximum 56 gól szülessen a Magyarország-Svédország összecsapáson.

hatharom.com
Szlovénia-Románia Románia
Magyarország-Svédország Kevesebb, mint 56,5 gól
@1.77
Fogadási határidő: 14:00