Német foci

Duplázásra fel! Erős kombi a Bundesligából

Izgalmasnak ígérkezik a Bundesliga 14. fordulója, a Leverkusen - Dortmundra gólváltást, a Schalke - Kölnre pedig hazai győzelmet jósolunk.

Leverkusen - Dortmund
Tipp: Mindkét csapat szerez gólt
Odds:
 1.35 @ Tippmixpro

A Leverkusen szombat délután a mélyrepülésben lévő Dortmundot fogadja, a forduló legizgalmasabbnak tűnő párharcában. A gyógyszergyáriak a kezdeti nehézségek után remek formát produkáltak az utóbbi időben, immár 8 meccse nem találtak legyőzőre. A BayArena közönsége előtt ezidáig veretlenek, 3-3-0-ás mérlegük mellé 15-7-es gólarány párosul. Jelenleg a 6. helyen állnak a tabellán 20 gyűjtött ponttal, csupán egy egységgel a darazsak mögött. 

A fekete-sárgák ugyan sikeresen megtörték nyeretlenségi szériájukat, azonban az ominózus Schalke elleni 4-4-et lehet inkább vereségként élte meg Peter Bosz csapata, hiszen 4-0-ás vezetést herdáltak el. Nem könnyíti meg a dolgukat, hogy Götze is csatlakozott az amúgy is népes sérült-listához, Aubameyang pedig eltiltás miatt kénytelen kihagyni a találkozót. A darazsak legutóbbi 10 meccséből 9-szer történt gólváltás, sőt legutóbbi 6 Bundesliga-meccsükön mindig legalább 2 találatot jegyeztek ellenfeleik.

Az elkeserítő hetek ellenére Peter Bosz - akinek sajtóhírek szerint már keresik az utódját - rendkívül pozitívan nyilatkozott a mérkőzést megelőző sajtótájékoztató. "Egy rendkívül jó és intenzív edzésekkel teli heten vagyunk túl. Végre hosszabb időm volt foglalkozni a játékosokkal. Kihasználtuk ezt, és kielemeztük részleteiben, hogy mi okozhatta ezt a hosszú rossz szériát. A minőség és hozzáállás is remek volt a felkészülés során, még azoktól is akik ritkán kapnak lehetőséget."

Folytatódik a Dortmund mélyrepülése? Bosz nyilatkozatán kívül sok okunk nincs kételkedni ebben. A gólváltást azonban stabilabb opciónak véljük.

Tudtad?

  • A Dortmund legutóbbi 10 meccsén mindig legalább 3 találat született
  • A Leverkusen legutóbbi 7 hazai meccsén legalább 3 gólt szerzett
  • A Dortmund legutóbbi 6 meccsén egyaránt legalább 3 gólt kapott
  • A Dortmund 6 meccs óta nyeretlen a Bundesligában
[2544036] 2017-12-02 15:30:00 Bayer Leverkusen - Borussia Dortmundx;

Schalke - Köln
Tipp: Schalke
Odds:
 1.45 @ Tippmixpro

Ezt a beharangozót nem gondoljuk, hogy túl kéne túlragozni, sima hazai van kilátásban. A Schalke teli önbizalommal érkezik a kora esti találkozóra (Dortmund elleni 4-4), míg a Kölnt hazai pályán 2-0-ra verte az idegenben amúgy pocsék formát mutató, Dárdai-féle Hertha.

A Schalke hatalmas lélektani plusz birtokában megy neki a Kölnnek. fotó: mirror.co.uk

Domenico Tadesco csapata jelenleg a 3. a tabellán, és amennyiben Gulácsiék botlanak a Hoffenheim otthonában, akár a második helyre is feljöhetnek. Otthon eddig csak a Bayern tudta legyőzni őket, a 7 meccsük mérlege 4-2-1. Kisebb sérülés után visszatérhet a kezdőbe a fiatal tehetség, Leon Goretzka, aki eddig 4 találatnál jár, és minden bizonnyal játszani fog a remek formában lévő 5 gólos osztrák csatár, Burgstaller is.

A szebb napokat is látott, tavaly 5. helyen végzett Köln minden idők egyik legpocsékabb Bundesliga-rajtját produkálva, 13 forduló alatt mindössze 2 pontot gyűjtve kullog az utolsó helyen. Nem meglepő tehát, hogy vendégmérlegük (is) ennyire gyászos, 0-1-6 mellé 14 kapott gól, és 2 lőtt társul. Peter Stöger dolgát a sérültek hosszú listája sem segíti, szám szerint 10 játékos van kényszerpihenőn.


Várhatólag a hazaiak a meccs kezdetétől nyomás alatt tartják majd az ötlettelen játékot mutató Kölnt, és csak egy váratlan fordulat - kiállítás, vagy tizenegyes - következtében kerülhet veszélybe a sima Schalke siker.

Tudtad?

  • A Schalke legutóbbi 14 meccséből 13-szor nem kapott ki otthon
  • A Köln 14 meccs óta nyeretlen idegenben a Bundesligában
  • A Köln legutóbbi 7 meccséből 5-ször állt vesztésre már a félidőben, és végül ki is kapott
  • A Köln 3 meccs óta gólképtelen
  • A két csapat legutóbbi 5 meccsén mindig legalább 3 találat született
[2544035] 2017-12-02 18:30:00 Schalke 04 - 1. FC Kölnx;
hatharom.com
Leverkusen - Dortmund Minkét csapat szerez gólt - igen
Schalke - Köln Schalke
@1.96
Fogadási határidő: 15:30