Foci-vb 2018

Kikből fog állni a halálcsoport?

December elsején, pénteken újabb mérföldkőhöz érkezik a világ legnézettebb sporteseménye. Moszkvában, helyi idő szerint 18 órakor (nálunk 16 óra) kisorsolják a 8 világbajnoki csoportot, amelyek szereplői június 14. és július 15. között harcba szállnak a trófeáért.

Ugyan, ki ne szeretné a halálcsoportokat? A kiemelések alapján létrejöhet egyáltalán ilyen? Persze nélkülük is akad általában meglepetés, de nincs is annál szebb mint amikor már a torna legelején igazi, vérre menő párharcoknak szurkolhatunk. Mivel a második kalapot olyan válogatottak fémjelzik, mint Spanyolország, Anglia, Uruguay és Horvátország, arra mérget vehetünk, hogy gigászok fognak küzdeni a kvartettek legfelső fokáért.

Az afrikai csapatok közül mindenképp érdemes figyelni a rendkívül fiatal, és izgalmas kerettel rendelkező Nigériára, Szenegálra valamint Egyiptomra - mely csapatokat a Liverpool sztárjai, Sadio Mané és Mohamed Salah vezetnek. A kisebb európai csapatokat sem szabad leírni, az olaszokat kiejtő Svédország, a rendkívül szervezett Szerbia, vagy a Tottenham talizmánja, Eriksen által fémjelzett Dánia is okozhat bőven meglepetést. És akkor a mindenki által körülrajongott Izlandról még nem is beszéltünk...

A brazilok bosszúra éhesen érkeznek a csalódást keltő hazai vb után. fotó: pinterest.com
A onefootball.com a jeles alkalomból összeszedte, hogy az esélyes nemzetek milyen álom,- és rémálom sorsolást kaphatnak péntek délután. Végigvéve az összes eshetőséget, illetve a korábbi egymás elleni eredményeket a következőképp festenek:

Németország
Rémálom: Spanyolország, Dánia, Nigéria
Álom: Peru, Izland, Szaúd-Arábia
Brazília
Rémálom: Spanyolország, Egyiptom, Szerbia
Álom: Svájc, Irán, Panama
Argentína
Rémálom: Spanyolország, Szenegál, Nigéria
Álom: Mexikó, Irán, Szerbia
Spanyolország
Rémálom: Brazília, Szenegál, Szerbia
Álom: Lengyelország, Irán, Panama
Franciaország
Rémálom: Spanyolország, Szenegál, Japán
Álom: Peru, Tunézia, Marokkó
Anglia
Rémálom: Franciaország, Costa Rica, Nigéria
Álom: Lengyelország, Irán, Panama

Oddsok a vb-győztesre
   
Ország Odds
Németország 6.00
Brazília 6.25
Franciaország 6.75
Spanyolország 8.50
Argentína 9.25