Darts

Bajban a vb egyik favoritja

  • Cesc18

Peter Wright Twitter-oldalán közölte, hogy kórházban járt és nincs túl jól, így még a vb indulása is kérdéses.

Nem jó hírek érkeztek a 2014-es finalista Peter Wrighttal kapcsolatban, aki Twitter-oldalán arról számolt be, hogy a napokban kórházba került. Ugyan már otthon van, de nincs túl jól, így Karácsonyig az összes bemutató versenyét lemondta.

Egyelőre kérdéses, hogy a skót klasszis egyáltalán ott lesz-e az Ally Pally színpadán. Ami öröm az ürömben Wrightnak, hogy nem az első napokban, hanem majd csak december 21-én kell hivatalosan tábla elé állni, azaz gyakorlatilag övé lesz az első kör utolsó meccse. Ellenfele egyébként a világbajnokságok történetének első brazil dartsosa, Diogo Portela lesz, aki ellen természetesen "Snakebite" toronymagas favoritnak számít. 

Fogadás a győztesre    
Peter Wright Diogo Portela
1.02 7.75

Wrighttal a végső győzelmet illetően is számolni kell, ám ezzel a betegséggel biztosan romlottak az esélyei, hiszen messze nem tud így ideális felkészülést produkálni. A bukmékerek egyelőre nem reagáltak a hírre, továbbra is 9.50-es oddson fogadható a sikere. 

Amin érdemes elgondolkozni, hogy a negyed nyertese piacon például Adrian Lewist (4.00) vagy Simon Whitlockkot (11.00) húzzuk be, de ha visszalépne Wright, akkor akár a Players Championship Finals hőse, Jonny Clayton (41.00) is lehet a befutó.

És nem mellesleg Wright problémája Michael van Gerwen számára sem jön rosszul, hiszen az egyik legnagyobb - hanem a legnagyobb - riválisáról van szó. A holland címvédő végső győzelmének szorzója jelenleg 1.66-os szorzó körül fogadható.