Portugál foci

1.90-es szorzó a portugál csúcsrangadóra!

Péntek este összecsap a portugál klubfutball két zászlóshajója, avagy a listavezető Porto a címvédő Benficát fogadja.

Utoljára a 2001/2002-es idény végén fordult elő, hogy nem a Porto vagy a Benfica lett az első a portugál bajnokságban. Az elmúlt 10 évet igazságosan felosztották egymás között, hiszen 5-5 bajnoki cím jutott mindkét félnek. Az elmúlt évek azonban a Benficáról szóltak, hiszen a lisszaboniak zsinórban négyszer végeztek az élen, így most a Porto azon fáradozik, hogy megszakítsa ezt a szériát.

1x2    
Porto Döntetlen Benfica
1.70 3.35 4.40

A portóiak egyelőre jó úton is járnak, hiszen 12 kör után veretlenül vezetik a bajnokságot a Sporting-Benfica duó előtt, de hátra dőlni nem tudnak, hiszen mindkét csapat három ponton belüli távolságon van.

Casillasra és a Portóra a szezon egyik legfontosabb meccse vár / Fotó: espnfc.com

A portugál liga elég egysíkú, a nagy hármason kívül nem sokan tudnak odaérni a dobogóra, így az egymás elleni rangadóknak kiemelt fontossága van. Nincs ez másként most sem, óriási a várakozások a meccs irányába ezúttal is.

[2559122] 2017-12-01 21:30:00 FC Porto - Benficax;5

A bukik a hazai pályán játszó Portót hozták ki favoritnak, bár talán elsőre kissé túlzónak tűnik ez az 1.70-es szorzó. Az kétségtelen, hogy a Benfica gyengébbnek tűnik, mint az elmúlt időszakban, de a BL-beli szenvedése a bajnokságra nem hat ki, a hazai pontvadászatban szorgosan gyűjtögeti az egységeket.

Mondani sem kell, hogy mekkora presztízsmeccsről beszélünk, éppen ezért mindig nagyon nehéz megjósolni, hogy milyen végeredményt hozhat egy-egy ilyen rangadó. Hiányzók terén egyébként egyik csapat sem áll rosszul, a Portóból Jesús Corona (11/2), a Benficából Rúben Dias (5/0) hiányzik majd csak a kulcsemberek közül.
 

  • A Porto 24 mérkőzés óta veretlen hazai pályán a bajnokságban - 1X@1.16
     
  • Utolsó hét hazai meccsén mindig rúgott legalább két gólt - @1.90
     
  • Az utolsó hat Porto-Benfica találkozó közül öt is 2,5 gól alatti végeredményt hozott@1.65
     
  • A Benfica utoljára 2014-ben tudott nyerni Portóban@4.40

Fogadási szempontból nehéz az ilyen mérkőzésekre tippelni, hiszen nüanszok vagy ahogy mondani szokták a napi forma is dönthet. Viszont éppen ilyenkor érdemes picit szembemenni a fogadóirodák várakozásaival. A bukik egy szoros és kevés gólt hozó meccset várnak, azonban ne feledjük el a kiváló futballhangulatot és persze a minőségi futballistákat sem. Egy közel kettes szorzóért egy BTS fogadás megér egy próbát.

Porto - Benfica
hatharom.com
Mindkét csapat szerez gólt
@1.90
Fogadási határidő: 21:30
[2559122] 2017-12-01 21:30:00 FC Porto - Benficax;