NFL

Pakoljuk a favoritokat - ez a jó taktika az utolsó hetekre

  • varin

A magas hendikep mindig veszélyes az NFL-ben, de a statisztikák szerint jól kereshetünk ezekkel az alapszakasz végéhez közeledve.

Az NFL soha nem számított annak a ligának, amely könnyen kiszámítható lenne, egy-egy sokkoló eredmény hatalmas bevételt jelenthet a fogadóirodáknak a játékosokkal szemben. Az elmúlt hetekben azonban nagyon szépen muzsikáltak a favoritok, amely rendszerint a bukmékereknek érvágás, a fogadóknak pedig haszon. A Covers most utánajárt az elmúlt évek trendjeinek, ami az utolsó 5 hét mérkőzéseit illeti.

Mint az az amerikai oldal számaiból kiderül, az utolsó 30 napban 45-20-4 a favorit csapatok győzelmi aránya a hendikeppel szemben, vagyis a bukmékerek által megállapított átlagos határt igen nagy százalékban ugrották meg az esélyesebb csapatok.

Szintén komolyan megéri támogatni azokat a favorit csapatokat, amelyek legalább tízpontos hendikep ellen mennek, hiszen a Covers statisztikái szerint ezen csapatok mérlege 38-29-1 az utolsó hat év utolsó öt hetében. Míg ha azt vizsgáljuk, hogy a hat szezon hazai csapatai hogyan produkáltak legalább -10-es hc ellen, akkor még durvább, 41-26-1-es ATS-mutatót (against the spread - hendikep ellen) kapunk.

Ezen a héten mindössze egyetlen gárda, a Los Angeles Chargers számít ekkora favoritnak a Cleveland Browns ellen, de az amerikai oldal szerint a következő hetekben még bőségesen lesz olyan meccs, ahol ekkora hendikep várható és érdemes lesz pakolni a favorit csapatra.

A várható magas hendikepek az alapszakasz hátralévő részében
Hét Mérkőzés
14. Miami-New England
15. Detroit-Chicago
  New York Giants-Philadelphia
  New Orleans-New York Jets
16. Philadelphia-Oakland
17. New England-New York Jets
  Pittsburgh-Cleveland
  Minnesota-Chicago