Spanyol foci

Hátrányban a Villarreal, nem várunk gálázást

megosztom

Ha újra bakizik, akár el is süllyedhet a Sárga Tengeralattjáró. Folytatódnak a Copa del Rey küzdelmei.

   
Villarreal Döntetlen Ponferradina
1.08 7.75 19.50

A csütörtök esti spanyol kupa egyik legérdekesebb párharca kétség kívül a Villarreal - Ponferradina lesz. Az első meccsen óriási meglepetést okozva 1-0-ra nyert a harmadosztályban is kiesőhelyen álló csapat, nagy kérdés azonban, hogy kitart-e a lendületük, és mire lesznek képesek a visszavágón.

A két együttes legutóbb a 2012/13-as idényben szerepelt egy osztályban, azóta viszont óriásira nőtt köztük a szakadék. A Villarreal veretlenül vezeti a csoportját, és már biztosította továbbjutását az Európa Ligában, valamint a La Ligában is tisztességgel helyt állva a tabella első harmadában szerepel. A vendégek viszont ha sürgősen nem kapják össze magukat, könnyen a negyodsztályban köthetnek ki, ugyanis az utolsó előtti pozícióban tanyáznak a harmadik ligának megfelelő Segunda Divisón B I jelű csoportjában.

Dávid vs Góliát 1-0 fotó: mundodeportivo.com
A sárga tengeralattjáró ugyan a hétvégén belefutott egy hazai zakóba a remek formában focizó  Sevilla ellenében, azonban összességében elég stabilan teljesítenek az Estadio de la Cerámicában. Legutóbbi 8 hazai meccsükből 5-öt behúztak, és a vasárnapi vereséget megelőzően 11 meccsen át nem találtak legyőzőre. A Copa del Reyben azonban hagyományosan rosszul futnak, így a diadalmenet nehezen elképzelhető. Hiányzók is kurtítják a gálázás esélyét, Denis Cheryshev edzésen húzta meg a bokáját, Álvaro Gonzalez és Adrian Marín pedig az előzetes infók szerint rápihen a vasárnapi Leganes elleni bajnokira.

Villarreal#esp-villarreal#5

A Ponferradina idegenbeli mérlege joggal adhat okot aggodalomra a meglepetés eredménynek szurkolók között, hiszen legutóbbi 10 meccsük mérlege 1-2-7, 14 kapott gól mellett csupán 4 lőtt gólt tudnak felmutatni.

A vendégek minden bizonnyal ugyan azt a taktikát fogják alkalmazni, mint az első meccsen - 3 középhátvéddel, és 3 védekező középpályással próbálják elfojtani a rohamokat, azonban tekintve idegenbeli mérlegüket, szinte kizárt, hogy megúsznák a verést - annak mértéke azonban már kérdéses.

"Bátor ellenfélre számítok, amely úgy érkezik ide, hogy nyomást akar helyezni ránk és gólt akarnak szerezni. Nem állnak majd be védekezni, mert ők is tudják, egy gól óriási esélyt adhat számukra" - jósolta meg az ellenfél játékát Javi Calleja mester.

A Villarreal továbbjutása mindössze 1.20-at fizet az állami fogadóirodában, és tekintve, hogy a kupában gyakoribb a meglepetés, mint a bajnokságokban, így mi inkább az alábbi opcióban látunk értéket:

Hazai csapat - Gólszám - Kevesebb, mint 3.5 @1.55

[2640017] 2017-11-30 19:30:00 Villarreal - Ponferradinax;
megosztom