Magyar foci

Ez a legerősebb a tipp a hétvégi NB I-ből?

  • ivan

A bajnokság leggyengébb formájában lévő Vasas Paksra látogat szombaton. Az angyalföldiek még sosem nyertek Tolnában, az előjelek alapján ez a széria nem ezen a hétvégén törik meg.

Fotó: paksifc.hu

A Paks és a Vasas is egyaránt 21 pontot gyűjtött idáig az OTP Bank Ligában, jobb gólkülönbsége miatt a fővárosiak a 7., a tolnaiak a 8. helyen állnak a tabellán. Egyik gárda sincs jó formában, hiszen az elmúlt öt forduló során a Paks négy, a Vasas pedig két pontot szerzett.

A fogadóirodák szerint a paksiak esélyesebbnek számítanak a szombati mérkőzésen, amelyet bizony néhány tény alá is támaszt.

1x2    
Paks Döntetlen Vasas
2.15 3.25 3.25

Kezdjük azzal, hogy hazai pályán a Paks még soha nem kapott ki a Vasastól, a legutóbbi három látogatása alkalmával az angyalföldiek még csak gól sem tudtak szerezni.

Mumusához utaznak tehát a piros-kékek, akik ráadásul már nagyon várhatják az év végi leállást, hiszen Michael Oenningnek egyre kisebb a mozgástere.

A Vasas keretében ugyanis jelenleg 14 mezőnyjátékos van bevethető állapotban. A klub honlapjának tájékoztatása szerint Murka Benedek (6/0), Jan Simunek (2/0), Kire Ristevski (12/1), Kleisz Márk (4/0), Király Botond (1/0), Kulcsár Tamás (16/3) és Czingráber Máté (0/0) is sérült. Közülük elsősorban Ristevski, Murka és Kulcsár kiválása az igazán érzékeny veszteség a csapatnak.

[2539001] 2017-12-02 15:30:00 Paks - Vasasx;5

A Paks szerdán továbbjutott a kupában, ezzel pedig történelmi tettet hajtott végre, hiszen fennállása óta még soha nem jutott be a legjobb 16 közé az MK-ban. Bizakodva várhatja tehát a hétvégi találkozót Csertői Aurél együttese, már csak azért is, mert a szeptember-október-novemberi időszakban csak a Fradi, a Videoton és a Debrecen tudta legyőzni a zöld-fehéreket.

Hazai környezetben különösen masszív gárda a paksi, nehéz ellene játszani, pályaválasztóként az idei szezonban csak a Fradi és a Vidi tudta elvinni az atomvárosból mindhárom pontot.

A Vasas gyenge formája, a foghíjas kerete és a pocsék egymás elleni mérlege azt mondatja velünk, hogy ezen a meccsen kevés esély van egy Vasas-győzelemre, így pedig az 1X, bátrabbaknak a hazai, jó választás lehet a találkozóra.

  • Paks vagy döntetlen@1.30
     
  • Paks nyer@2.15
     
  • Vendégcsapat kapott gól nélkül játssza le a mérkőzést - NEM@1.20
[2539001] 2017-12-02 15:30:00 Paks - Vasasx;
239099

Kattints a képre és tippelj a meccsekre!