Sportfogadás

Annyi fura eredmény született, mint máskor egy héten

  • mr.blonde

Már csak néhány hét van hátra az évből, az eredmények alapján pedig úgy tűnik, a csapatok egyre része fejben már karácsonyozik.

Valami lehetett a levegőben a szerdai napon, hiszen a világ sportpályáin hemzsegtek a furábbnál furább eredmények. Sportfogadói szempontból nem könnyű ilyenkor higgadt maradni, hiszen nehéz mosollyal konstatálni, ha egy teljesen valószínűtlen eredmény miatt megy a kukába az ember pénze. Viszont utólag levonhatjuk a következtetéseket és megpróbálhatjuk átgondolni, vajon jó döntés volt e az adott mérkőzésbe fektetni. Hiszen ne felejtsük, a csapatokat hibáztatni magunk helyett nem feltétlenül jó megoldás.

Na, de nézzük mik is történtek a szerdai napon. Kezdjük a sort a francia bajnoksággal, ahol az ezüstre hajtó Lyon odahaza kapott ki a Lille-től. A kieső helyen álló vendégek győzelme 9-10-szeres szorzón volt fogadható a meccs előtt, míg a Lyon 1.30 körül fizetett, de borult a papírforma, a Lille 2-1-re megnyerte a meccset. Nem a Lyon napja volt ez, több mint 20 kapura lövéssel próbálkoztak a hazaiak, Fekir az 56. percben (1-2-es állásnál) még egy büntetőt is elrontott.

Franciaországból dél felé haladva eljutunk Bilbaóba is, ahol szintén igen érdekes események zajlottak le. Az Athletic szerda este spanyol kupameccset játszott a harmadosztályú Formenterával, az első mérkőzésen elért 1-1 után pedig igen kedvező helyzetből várhatta a visszavágót.

A fogadóirodák sem vacakolták túl a meccset, a hazai győzelem 1.10 körüli szorzót fizetett, viszont volt olyan külföldi bukmékerek, amely 33-szoros pénzt kínált a vendég kimenetelre. Nos, azok jártak jól akik utóbbival próbálkoztak, a baszkok ugyanis kikaptak 1-0-ra, méghozzá egy 95. percben kapott góllal. Ilyen a futball, a Bilbao felborította a pályát, 25 alkalommal próbálkozott kapura lövéssel, hatszor el is találta azt, végül mégis kikapott.

2017-11-29;138

Úgy néz ki Baszkföldön tényleg volt valami a levegőben, hiszen a másik sztárcsapat, a Real Sociedad is kapitulált, nem is akárhogyan. Veláék a szintén harmadosztályú Lleida gárdáját fogadták, méghozzá úgy, hogy az odavágót 1-0-ra megnyerték. A visszavágón 1.15 körüli oddson mérték az újabb győzelmüket, míg a vendég 15-20-szoros szorzón volt megjátszható, fogadóirodától függően.

A mérkőzés aztán egészen elképesztően alakult: a Sociedad a félidőre 2-0-ra elhúzott, majd egy 89. perces góllal végül 3-2-re kikapott és kiesett. Hogy mennyit fizetett a félidő hazai, vége vendég? Volt, ahol 151-szeres (!) pénzt ért mindez.

De nem csak külföldön akadtak totógyilkos eredmények. Szerdán kupafordulót rendeztek itthon is, a Videoton pedig a nap szenzációját okozva 3-1-re kikapott a Vác pályáján. Arról a meccsről bővebben itt írtunk, röviden csak annyit, hogy a kétgólos hazai sikerre a fogadóirodák nagy része nem állapított meg szorzókat sem...

Hétvégén a Pick-Szeged óriási meglepetésre kapott ki a kézi BL-ben, de ha az a vereség a meglepetés kategóriába tartozott, akkor a Budakalász elleni hazai ikszre még nem találtak ki magyar szót.

A 35-35-re végződő mérkőzésen a döntetlent 20-25-szörös oddson mérték a bukik, a hazaira pedig a legtöbb helyen nem is kínáltak szorzót. Hát mit mondjunk, Szegeden érdekes hetet zártak a fiúk.

Juan Carlos Pastor, a szegediek vezetőedzője a lefújás után feldúltan nyilatkozott a klub honlapján, melyben arról beszélt, hogy nem gondolta volna, hogy ilyen rosszul is tudnak játszani. "Ez egy nagy szégyen, nem tudjuk elfogadni sehogy" - fogalmazott a Mister.

És ha már csapatsportok, a szerdai póló BL-ben is születettek fura eredmények: a címvédő Szolnok 10-9-re kapott ki Németországban a Spandautól, egy orosz fogadóiroda erre a kimenetelre 19-szeres szorzót kínált. Az Eger sem volt ott a toppon, hiszen a montenegrói Jadran ellen mindössze egy 4-4-et tudott összehozni, amire 7-8-szoros pénzt fizettek az irodák.

Közeledünk az év végéhez és bizony a sportolók is csak emberek. Egy megterhelő év után, a fáradtsággal küszködve a kevésbé fontos sorozatokat és meccseket nehéz komolyan venni, így egyre gyakrabban becsúszhatnak nem várt eredmények is. Másra pedig jobb, ha nem is gondolunk...