Magyar Kupa

Akkora verést kapott a Vidi, hogy még oddsot sem kínáltak rá

Nem maradtak el a meglepetések a Magyar Kupa szerdai játéknapján sem, az NB I-ben listavezető Videoton óriási pofonba szaladt bele Vácott.

A váci védők hősiesen állták a sarat / Fotó: vidi.hu

A legjobb 16 közé jutásért rendeztek szerdán párharcokat a Magyar Kupában, és bizony jó pár meglepetéseredményt most is feljegyezhettünk.

Kezdjük a sort a Videotonnal, amely óriási meglepetésre nem bírt a másodosztályban szereplő Vác gárdájával. Még azt sem mondatnánk, hogy Marko Nikolics az ifivel állt volna ki, hiszen a fehérváriak a Horváth - Szolnoki, Fiola, Tóth, Tamás - Suljic, Hadzic, Varga, Kovács - Scsepovics, Henty kezdővel futottak ki a gyepre, de a meccs folyamán beállt még Lazovics, Géresi és Nego is.

A nagy nevek ezen a meccsen azonban nem sokat számítottak, a rendkívül lelkesen és fegyelmezetten futballozó váciak ugyanis kiverték az NB Iistavezetőjét. Bár mezőnyben a Videoton többet birtokolta a labdát, a Vác a félidő közepén megszerezte a vezetést, amelyet egészen a 78. percig tartott is, után pedig gyorsan meg is triplázott. A Videoton még a hajrában egy büntetőből szépített ugyan, de a 3-1-es vereség így óriási szenzáció és egyben azt is jelenti, hogy a Ferencváros után a másik magyar topcsapat is búcsút intett a kupának.

A Vác győzelme egyébként a mérkőzés előtt átlagosan 9-10-szeres szorzón volt fogadható, a hendikepes győzelemére viszont alig kínáltak piacot, de az egyik külföldi bukinál megtaláltuk, hogy 20-szoros kasszát ért a kétgólos váci siker.

Volt még egy másik mérkőzés, ahol abszurd forgatókönyv valósult meg. Az NB III Nyugati csoportjában listavezető Érd kétgólos félidei vezetésről kapott ki Nagykanizsán. A megye I-ben szereplő hazaiak a második félidő derekán nyolc perc leforgása alatt három gólt is szereztek és végül 3-2-re megnyerték a mérkőzést. A félidő vendég, vége hazai opció akár 56-szoros szorzót is jelenthetett a külföldi fogadóirodáknál.

Az élvonalbeli csapatok közül egyébként nyerni tudott a Debrecen, az Újpest, a Budapest Honvéd és a Diósgyőr is, kedden pedig a Puskás Akadémia is továbblépet a Kisvárda ellenében.

Magyar Kupa, 8. forduló
Soroksár SC (NB II)–Diósgyőri VTK 1–3
Gyöngyösi AK (NB III)–Budapest Honvéd 0–4
Budafoki MTE (NB II)–Debreceni VSC 0–3
Vecsési FC (NB III)–Újpest FC 0–5
Vác FC (NB II)–Videoton FC 3–1
Nagykanizsa (megyei I.)–Érdi VSE (NB III) 3–2
Cigánd (NB III)–Dorog (NB II) 0–2
Tiszaújváros (NB III)–Békéscsaba (NB II) 0–2
Szarvas (megyei I.)–Zalaegerszegi TE FC (NB II) 0–3
Később rendezik
16.00: Dunaújváros (NB III)–Balmazújváros
16.00: Csákvár (NB II)–Paksi FC
16.30: ETO FC Győr (NB II)–Nyíregyháza Spartacus (NB II)
20.00: MTK Budapest (NB II)–Gyirmót FC Győr (NB II)
2017-11-29;213