Német foci

Íme egy kínos magyarázat a Dortmund botladozására

  • gb1

A klubvezér azt akarja beadni a részvényeseknek, hogy a játékosok poszttraumás stressz miatt nem teljesítenek jól, és a csapat ezért van hullámvölgyben. Szerinte a Dortmund buszát ért robbantásos merénylet hatása még ma is érezteti hatását.

Az április 11-ei robbantások által károsult dortmundi autóbusz. fotó: bundesligafanatic.com

Hans-Joachim Watzke a részvényesekkel évente megtartott találkozón enyhén szólva is megkérdőjelezhető magyarázattal állt elő, a fekete-sárgák lassan két hónapja tartó rossz szériájának magyarázatával kapcsolatban. Mint az köztudott, idén április 11.-én a játékosok és a stáb a csapatbusszal éppen a Monaco elleni BL-meccsre tartott a Signal Iduna Parkba, amikor három robbanás rázta meg a járművet. A találkozót mindössze egy nappal tolták el, melyen a darazsak vereséget szenvedtek.


Nem kéne alábecsülnünk a történteket, hiszen egy ilyen eset akár hónapokkal később is PTSD-t (poszttraumás stressz) okozhat. Beszéltem a pszichológusokkal, ők pedig azt mondták, hogy a kockázat rendkívül magas, hogy akár 6-7 hónappal később is jelentkezhetnek tünetek.

Az nem lehet vitás, hogy ez a szörnyű esemény alkalom adtán kihatással lehet egyes játékosok teljesítményére. Azonban figyelembe véve a Dortmund rakétaszerű szezonstartját, nehéz elhinni, hogy ez nem csak egy újabb kifogás a részvényesek megnyugtatására.

Ami még a kifogásnál is meglepőbb, hogy a vezetőedző Peter Bosz továbbra is élvezi a vezetőség bizalmát, ám ez egyesek szerint csupán azért lehetséges, mert jelenleg nem áll rendelkezésre egy potenciális csereopció sem a holland szakember helyére.

A helyzet tehát közel sem ideális a Borussiánál, az élet azonban nem áll meg, a Dortmundra pedig a hétvégén újabb komoly rangadó vár.

1x2    
Leverkusen Döntetlen Dortmund
2.35 3.50 2.70