Magyar foci

FTC - Videoton fémjelzi a 18. fordulót, kijöttek az oddsok

  • gb1

6 pontos csúcsrangadó az érdeklődés középpontjában, folytathatja menetelését az Újpest.

17 éves tehetségének köszönhetően verték a fradit. Vajon kitisztulnak szombatig a fővárosi fejek? fotó: origo.hu

A hétvége két legnagyobb szenzációja egyértelműen a Haladás győzelme a Ferencváros ellen, és a Mezőkövesd idegenbeli diadalmaskodása a Honvéd otthonában. Vajon milyen meglepetéseket tartogatnak a december első hétvégéjén sorra kerülő találkozók?

Mint tudjuk az NB1-ben már csak két forduló van hátra a 2017-es naptári évi kiírásból, íme az utolsó előtti kör szorzói:

   *
18. forduló 1 x 2
Paks - Vasas* 2.15 3.25 3.25
Mezőkövesd - Diósgyőr* 2.90 3.20 2.35
Puskás Akadémia - Haladás* 1.75 3.50 4.50
Újpest - Balmazújváros* 1.70 3.50 4.80
Debrecen - Honvéd* 2.10 3.25 3.35
FTC - Videoton** 2.35 3.20 2.90

* Az NB I-es találkozók minimum 3-as kötésben játszhatóak meg

** Egyes/single fogadásként is megjátszható mérkőzés

A tabella közepén, egymás mellett helyet foglaló Paks, és Vasas 7 pontra van a kieséstől, és a dobogós 3. helytől is. Két gyászos formában lévő csapat találkozik, ahol egy hajszállal ugyan, de a hazaiaknak áll a zászló.

Az utolsó helyen kullogó Mezőkövesd 8 hazai meccséből mindössze 1-et tudott behúzni, 2 döntetlen és 5 vereség mellett. Érdekes párosítás ez, hiszen a Diósgyőrt az utóbbi 3 fordulóban a Balmazújváros, és a Puskás Akadémia is pont nélkül hagyta.

Az imént említett, 9. helyen álló Puskás a fradiverő Haladást fogadja. A szombathelyiek szerezték eddig a legkevesebb találatot a bajnokságban, de az extra erőt adó győzelem után újabb skalpért érkeznek majd Felcsútra.

A forduló egyik érdekessége kétségkívül a két remek formában lévő csapat, az Újpest és a Balmazújváros találkozója lesz. 1.70-es szorzóért kecsegtető ugyan a hazai, de csak óvatosan a tétekkel, hiszen a Balmazújváros legutóbbi 2 idegenbeli meccsét behúzta. Tény azonban, hogy Nebojsa Vignjevics csapata 4 meccse veretlen otthon, és legutóbbi 3 találkozóján egyaránt diadalmaskodni tudott, továbbá +3 pont esetén közvetlenül a dobogót ostromolhatnák.

A bronzérmes pozíción álló Debrecen és a 4. Honvéd klasszikus háromesélyes találkozónak ígérkezik. Míg a Lokinak otthon, a Kispestnek idegenben 4-2-2 a mutatója, tehát az erőviszonyok kiegyenlítettek, iksz közeli eredményt várunk.

A hétvége csúcsderbi természetesen a dobogó csúcsán álló két csapat, a FTC és a Videoton összecsapása lesz. Ha a fehérváriak behúzzák a 6 pontos rangadót, akkor ugyanennyi egységgel húznának el az élen, mellyel komoly lépést tehetnének a bajnoki cím felé. A zöld-fehérek nem fogják olcsón adni a bőrüket, hiszen otthon még veretlenek a szezonban, 6-2-0 mellé 19:5-ös gólarány párosul. A Haladásnak ugyan sikerült megtréfálni a 9. kerületi csapatot, erre a meccsre azonban más mentalitással fognak érkezni Doll fiai. Nem lesz könnyű dolguk, hiszen a fehérváriak legutóbbi 5 meccsükön veretlenek maradtak, és 15 lőtt gól mellett mindössze 4-et kaptak.

Szerinted melyik csapat nyeri az NB I 2017/18-as szezonját?x;
239099