Átigazolás

Német sztárcsapathoz igazol a legismertebb magyar játékos

Vizicsacsinak Amerikából is voltak ajánlatai, ám végül a német Schalke együttesét választotta.

Az esport1 információi szerint döntés született a legismertebb magyar League of Legends-játékos, Kiss Tamás, vagyis "Vizicsacsi" jövőjét illetően. A korábban a Unicorns of Love színeiben az EU LCS-n is bizonyító játékost a Schalke 04 csapata szerződteti, mely kapcsán az esport1 is meginterjúvolta a játékost.

Elit társulat tagja lehet Vizicsacsi - Fotó: Archív

Többször is említetted, hogy mindenáron ki szeretnél jutni a VB-re. Ez mennyire játszott szerepet a döntésedben, hogy három év alatt egyszer sem sikerült az UOL-lal a VB szereplés?

"Természetesen szerepet játszott, de nem ez volt a fő indokom a csapatváltásra. Kitűztem magamnak célnak, hogy a szakmailag legmegfelelőbb ajánlatot fogom választani, és miután átnéztem minden opciómat, illetve belelátásom volt több csapat munkásságába is, a Schalke 04 Esport csapatát találtam erre a legmegfelelőbbnek" - nyilatkozta a játékos.

Vizicsacsi egyébként azt is elárulta, hogy szerte a világból voltak megkeresései, hívták őt Amerikából is, de vitte volna a magyar játékost a G2 Esports is.

Ahogy Magyarországon, úgy szerte a világban egyre több futballklub nyit az e-sportok fel, így például a Schalke mellett e-sport csapatot üzemeltet a Manchester City, a PSG, a West Ham, a Wolfsburg és a Valencia is, míg hazánkban az MTK, a Diósgyőr és a Loki is nyitott már az online sportok irányába.

Vizicsacsival hosszabb interjút az esport1 oldalán olvashatsz.