Bundesliga

Kirúgnák a Dortmund edzőjét, csak senki nem akar beugrani

  • ivan
megosztom

Hétvégén ismét lesokkolta szurkolóit a Borussia Dortmund, miután négygólos félidei vezetésről sem tudta megnyerni a Schalke elleni bajnokit. A BvB egyre mélyebbre ássa magát, ám Peter Bosz egyelőre még maradhat a kispadon.

Peter Bosz menesztése csak idő kérdése? / bvb-facebook.com

Nem igazán vitatható, hogy krízis van Dortmundban, a Borussia utolsó 10 tétmérkőzése közül mindössze egyet tudott megnyerni, azt is a harmadosztályú Magdeburg ellen. A németeknek esélyük se volt a BL-ben a továbbjutásra, a Bundesligában pedig már csak az ötödik helyen állnak, vagyis jelen állás szerint jövőre nem indulhatnának a Bajnokok Ligájában.

Borussia Dortmund#ger-borussia_dortmund#5

A csapatért szorítók egyvalamit nem értenek, mégpedig, hogy a vezetőség miért nem állítja fel a kispadról a nyáron érkező Peter Bosz vezetőedzőt. A darabjaira hulló gárda teljesítménye önmagáért beszél, figyelembe véve a klub céljait valóban érthetetlen, hogy a tréner miért élvezi továbbra is a klubvezetők bizalmát.

Egyes felvetések szerint Hans-Joachim Watzke sportigazgató szimplán hiúságból nem hajlandó beismerni, hogy hibázott és próbálja húzni az időt, hátha sikerül kimászni a gödörből.

Csakhogy ha valamiből kevés áll rendelkezésre, az éppen az idő, hiszen ha továbbra is így muzsikál a csapat, az egész szezon mehet a kukába.

A német Bild most viszont arról ír, hogy valójában a háttérben már folynak az egyeztetések, csakhogy egyelőre minden megkeresett szakember passzolta a lehetőséget. A lap szerint a dortmundi elöljárók két korábbi klublegendát, Matthias Sammert és Ottmar Hitzfeldet is felkérték, hogy szezon végéig vállalja el a kispadot, ám mind a ketten kikosarazták Watzkééket.

A Bild szerint még Armin Veh és Horst Hrusbech van benne a kalapban, de hogy velük milyen szinten állnak a tárgyalások,arról nincsenek információk.

A Dortmund helyzete azért nehéz, mert a beugrós szerep keveseknek szimpatikus. A BvB ugyanis a Hoffenheimet irányító Julian Nagelsmannra pályázik, akinek ugyan 2021-ig van érvényes szerződése, ám Dortmundban úgy számolnak, a szezon végén meg tudják győzni a 30 éves szakembert a váltásról.

Hogy végül mi lesz a sztori vége, azt egyelőre nem lehet tudni, mindenesetre a nagyüzem folytatódik, a Dortmundra pedig a hétvégén újabb komoly rangadó vár.

1x2    
Leverkusen Döntetlen Dortmund
2.35 3.50 2.70
[2544021] 2017-11-25 15:30:00 Borussia Dortmund - Schalke 04x;
239384
megosztom