Spanyol foci

A barcások szerint tavaly is így csalták el a bajnokságot

  • ivan

1-1-es végeredményt hozott a spanyol bajnokság vasárnap esti csúcsrangadója, ám a Barcelona-szurkolók kedélyei nehezen csillapodnak, miután a játékvezető elvett egy szabályos gólt Lionel Messitől.

Ritkán látható játékvezetői tévedés sújtotta vasárnap este a Barcelona csapatát, Ignacio Iglesias és segítői ugyanis elnéztek egy közel félméteres gólt az első félidő közepén. A Lionel Messi lövését bevédő Neto kapus hiába ugrott a labda után, a visszajátszásokból egyértelműen kiderült, hogy a játékszer teljes terjedelmével áthaladt a gólvonalon, és bár a Barcelona-játékosok azonnal elindultak ünnepelni, legnagyobb meglepetésükre a játékvezető nem mutatott a kezdőkörre.

A rendkívül feszült légkörű és férfias csatát hozó mérkőzés kulcspillanata lehetett volna mindez, hiszen a Barcelona vezető gólja után a Valenciának fel kellett volna adnia addigi taktikáját és kénytelen lett volna kijönni a saját térfeléről.

Így viszont a mérkőzés másképp alakult, a hazaiak a második félidőben egy remek akció végén bevették Ter Stegen kapuját, és ha nincs Messi és Jordi Alba pazar összjátéka, meg is nyerhették volna a rangadót. Végül megosztoztak a felek a pontokon, de ezzel együtt "felrobbant az internet", a katalán játékosok és szurkolók botrányt és csalást emlegetnek.

"Ha a labda három méterrel átlépi a gólvonalat, akkor gólt kell ítélni. A félpályáról tisztán látszott, hogy bent van a labda. Hihetetlen. Ezt történt tavaly is, lehet, hogy ott buktuk el a bajnokságot. Elképesztő ez a hiba" - fakadt ki a meccs után a gólszerző Jordi Alba, aki utalt a Betis elleni meccsre az elmúlt idényből, amikor szintén ordas nagy bírói baki packázott ki a Barcelonával. 

A katalánokat irányító Ernesto Valverde már visszafogottabb volt, a Barca trénere diplomatikusan fogalmazott a sajtótájékoztatón."Nem tudom mi lett volna akkor, ha megadják az első gólunkat, nem tudom, hogy akkor meg tudtuk volna nyerni a meccset, de az biztos, hogy komoly előnyt jelentett volna egy vezető gól" - fogalmazott Ernesto Valverde, aki elmondta azt is, hogy a Valencia bebizonyította, hogy számolni kell vele a bajnoki címért folyó versenyfutásban.

Valverde egyébként megvédte a játékvezetőket és felidézte, hogy a Málaga ellen mérkőzésükön úgy szereztek egy gólt, hogy a beadást megelőzően a labda már elhagyta a játékteret. Erre mondják, hogy valaki sportszerű.




👏 👏 👏 pic.twitter.com/ssM9sq1So8

 

 Ahogy arról korábban beszámoltunk, nemrégiben született döntés arról, hogy a spanyol bajnokságban is bevezetésre kerül a videóbíró, így a 2018/19-es idénytől hasonló esetekre már nem lesz precedens.

A Valencia és a Barcelona pontosztozkodásával a két madridi gigász közelebb zárkózott, a Real Madrid a Málagát, az Atlético Madrid pedig a Levantét győzte le a hétvégi fordulóban.

Ki nyeri a spanyol bajnokságot? 2017/18
Barcelona 1.28
Real Madrid 4.50
Valencia 34.00
[2580669] 2017-11-26 20:45:00 Valencia - Barcelonax;
240918