La Liga

Valencia-Barca? Két tipp közül az egyik biztos nyerő!

  • ivan

A Valencia számára eljött az igazság pillanata avagy a szezon meglepetéscsapata a Barcelona ellen is megmérettetik. Fogadási szempontból nem könnyű a mérkőzés, hozzászólásokban várjuk a meglátásaitokat!

Fotó: skysports.com

Talán még a legelvakultabb Valencia-drukkerek sem mertek álmodni arról, hogy csapatuk ilyen kiváló rajtot vesz a bajnokságban. Bár már november végét írjuk, a Denevérek még veretlenek a szezonban, minden sorozatot figyelembe véve 10-3-0-s a mérlegük. A hétvégén az Espanyol ellen nyolcadik bajnokijukat nyerték meg zsinórban, ami klubrekordnak számít, nem csoda, hogy felfokozott hangulatban várják a listavezető elleni rangadót.

1x2    
Valencia Döntetlen Barcelona
4.40 4.00 1.65

Bár a Valencia formája több, mint félelmetes, a bukmékerek "nem eszik forrón a kását" és a Barcelonát favorizálják a győzelemre. A katalánok helyzete annyiban hasonló a Valenciáéhoz, hogy a szezont megelőzően kevesen gondolták volna, hogy ennyire jól szerepel majd a csapat. A Barca mindössze két vesztett ponttal vezeti a spanyol bajnokságot, a Bajnokok Ligájában pedig simán elvitte az első helyet a csoportjában, többek között a tavalyi finalista Juventust megelőzve.

Marcelino Garcia, a Valencia sikerkovácsa. - Fotó: valenciafc.com

Miért a Valencia?

A Valencia ereje egyértelműen a jó csapategységben és a kiváló szakmai munkában rejtőzik. Marcelino García kiváló egyveleg gyúrt össze a Mestallában, az pedig sokat elmond pedagógia és taktikai érzékéről, hogy az a Simone Zaza jár 9 bajnoki gólnál, aki az elmúlt három idényben összesen szerzett 11 találatot és sokan már végképp lemondtak róla.

A Denevérek 32 rúgott góljuknál csak a Barcelona szerzett többet (33), ez pedig azért fontos statisztika,

mert a katalánok erre a mérkőzésre egy soha nem látott felállásban állítják majd össze a védelmüket,

belső védők terén ugyanis híján van most Valverde. Javi Mascherano (6/0) és Piqué (9/1) is kidőlt a sorból, Vermaelen pedig még egyetlen meccsen sem lépett pályára idén, nem biztos, hogy most a legalkalmasabb a bevetése. Persze a szükség nagy úr, de inkább képzelünk el olyan verziókat, hogy Umiti mellé Busquets vagy esetleg Semedo lép be középre, de az sem kizárt, hogy egy 3-4-3-as felállás választ majd a mester. Túl sok variáció egyébként nincs, hiszen Sergio Roberto és Rafinha is maródi, ezért is írtuk, hogy biztosan szokatlan összetételt kell majd alkalmaznia a Barcelonának.

Ez pedig mindenképpen egy esély a Valencia előtt, a hazai közönség támogatását élvezve, önbizalomtól duzzadva léphet pályára. Ha pedig sikerül presszió alá helyezni a katalánok hátsó alakzatát, az egyik pontot minimum otthon is tarthatják.

Valencia 1X @2.02

 

Miért a Barcelona?

Ernesto Valverde kapcsán sokan úgy vélték, hogy kevés lesz a Barca kispadjára, de az eredmények önmagukért beszélnek. Tény, hogy a katalánok talán magukhoz képest kevésbé látványos és gólgazdag meccseket játszanak a szezonban, de a sikerek jönnek, így hagyják nyugodtan dolgozni a trénert. Neymar távozásával azért egy elég komoly veszteség érte a csapatot, a helyére szerződtetett Dembelé pedig rögtön kidőlt a sorból, így a formán kívüli Suárezzel és persze Messivel kell Valverdének operálnia.

Messi lehet a Barcelona nyerőembere. - Fotó: Archív

Az argentinra nem is lehet panasz, kiváló szezont fut, a Juve ellen pedig 35 percet töltött a pályán, ezzel is spórolva az erővel.

Ez azért fontos, mert ha Messi jó napot fog ki, nincs az a védő, aki megállítsa, így egymaga is képes lehet eldönteni a találkozót.

"Nem gondolom, hogy okosabb lennék másoknál, márpedig Messi ellen nekem sincs ellenszerem. Könnyű okoskodni és megmondani mit kéne ellene csinálni, mondhatnám, hogy megpróbáljuk szűkíteni a területet és leszedjük őt a pályáról. Csakhogy ez még nem nagyon sikerült másoknak sem, ráadásul az ilyen fontos mérkőzéseken gyakran pörög a maximumon" - fogalmazott Marcelino Garcia a Barca kulcsemberéről.

A Valverde-féle Barcelona egyik nagy erénye, hogy nagyon erős a mezőnybeli védekezése, a bajnokságban négy, a BL-ben pedig mindössze egy gólt kapott. Ez önmagért beszélő adat, ha pedig van olyan csapat, amelyik le tudja stoppolni a szárnyaló denevéreket, akkor az a Barcelona.

Az sem mellékes, hogy amennyiben elviszik Messiék a három pontot a Mestallából hét pontra meglépnek a második helyezettől.

Barcelona nyer @1.65
Te mire fogadnál a Valencia - Barcelonán?x;

Kattints a képre és add le Te is a saját tipped!

[2580669] 2017-11-26 20:45:00 Valencia - Barcelonax;
240918