Forma-1

Kettős Mercedes-siker kinézőben - erre fogadj Abu Dhabiban!

Minden jel arra mutat, hogy Lewis Hamilton és Valtteri Bottas verhetetlen lesz a vasárnapi Abu Dhabi Nagydíjon.

Hamilton, Bottas vagy Bottas, Hamilton? Ez a kérdés a szezonzáró Abu Dhabi Nagydíjon, avagy milyen sorrendben intik la a két Mercedeses pilótát az élen. Az időmérőn kisebb meglepetésre a finn bizonyult gyorsabbnak, aki Brazília után így ismét a pole-ból indulhat. Sao Paulóban nem tudta megtartani az első helyet, és a fogadóirodák szerint most is inkább a brit csapattársa lehet a befutó, ám minket annyira nem lepne meg, ha Hamilton nem szaggatná szét magát, még ha a hét közben azt is nyilatkozta, hogy mindent megtesz majd a sikerért

A merci uralom egyébként egyáltalán nem meglepő, ugyanis a Hybrid-korszak óta a német istálló nem talált legyőzőre Abu Dhabiban.

Verhetetlennek tűnik a Mercedes Abu dhabiban. - Fotó: NY Daily News

A két mercis között a motiváció is dönthet a finn javára, aki július eleje óta nem ízlelhette meg a győzelem ízét.

Kicsit elszomorított, hogy Brazíliában nem tudtam győzelemre váltani az edzéselsőséget. Holnapra viszont egyértelmű a célom!

- mondta Bottas, akinek 2.45-szörös pénzzel kecsegtet a győzelme, míg Hamilton sikerével tétünk 1.85-szörösért nyerhetnénk vissza. Kettejük csatájába azonban nem feltétlenül nyúlnánk bele, sokkal inkább tetszik nekünk, hogy mindkét pilóta dobogón végez. Arra nyilván vajmi kevés az esély, hogy összeakadjanak, a tipp szempontjából szerencsére Max Verstappen is viszonylag messze lesz tőlük a rajtnál, így minden adott a Mercedes ünnephez. 

Ugyan csak 1.50-es oddson fogadhatunk arra, hogy Hamilton és Bottas egyaránt dobogón lesz, ám ez tipikusan az a tipp, ami csak abban az esetben mehet el, ha technikai probléma szól közbe, vagy valaki kilöki valamelyikőjüket. Erőből ugyanis esélytelen, hogy lenyomják őket.

Ami a többieket illeti, a dobogóra Sebastian Vettel pályázik még jó eséllyel, aki a harmadik rajtkockát csípte meg az időmérőn, ám Bottastól fél másodpercet kapott. A két Ferraris közé még beékelődött Daniel Ricciardo, Kimi Raikkönen így csak az ötödik helyről várhatja a rajtot. 

Fogadás szempontjából az állami irodában még érdemes a "H2H" kínálatot átnézni, ugyanis sok olyan párosítást találunk, amit máshol nem. 

Nekünk, ami tetszik, hogy Hamilton Verstappen, Bottas pedig Kimi előtt végez, illetve szerintünk a két Renault-pilóta közül is inkább a hetedik helyről rajtoló Nico Hülkenbergre éri meg tenni, hiszen Carlos Sainz néhány futammal ezelőtt csatlakozott csak a francia istállóhoz. 

hatharom.com
Hamilton-Verstappen Hamilton
Bottas-Raikkönen Bottas
@ 1.50
Fogadási határidő: 14:00