NB I

Megint kiütötték a Vasast, meglepő Honvéd-vereség

Címkék:

A Videoton zsinórban tizenegyedjére győzte le hazai pályán a Paksot, nyert az Újpest is. Négygólos remi az újonc derbin.

Simán nyert a Videoton. - Fotó: vidi.hu

Videoton-Paks 2-0

Negyedórát kellett várni az első komoly lehetőségre, akkor a paksi hálóőrnek egy támadáson belül kétszer is hatalmas bravúrral kellett megóvnia kapuját a góltól. Félóra elteltével már Verpecz is tehetetlen volt: előbb a kiugró Scepovicot buktatta a büntetőterületen belül, majd Lazovic tizenegyesénél sem volt esélye a védésre.

Fordulást követően átvette a kezdeményezést a Paks, de támadásai nem voltak igazán veszélyesek. A Videoton a 84. percben döntötte el a három pont sorsát, amikor Géresi kiugratása után Nego a kapust is kicselezve passzolt az üres kapuba.

Honvéd-Mezőkövesd 1-2

Gyors gólváltással indult a találkozó: Danilo már az első percben betalált a mezőkövesdiek kapujába, a vendégek a 10. percben Novák Csanád góljával egyenlítettek. A folytatásban Davide Lanzafame vezérletével a kispestiek voltak aktívabbak, de az ellenfél is eljutott Gróf kapujáig.

Az 50. percben a korábbi kispesti játékos, Koszta Márk góljával átvette a vezetést a Mezőkövesd. A Honvéd mezőnyben nagy erőket mozgósított, de gólveszélyes akciót sokáig nem tudott kidolgozni. A hajrában a vendégeknek két lehetőségük volt a mérkőzés lezárásához, a kettő között pedig a kispestieknek adódott helyzetük az egyenlítéshez, de egyik akcióból sem született gól, így maradt a meglepetés.

5-1-re nyert a Debrecen Újpesten. Fotó: dvsc.hu

Vasas-Debrecen 1-5

Takács Tamás duplájával az első félidő végére kétgólos előnybe került a szép támadásokat vezető vendégcsapat. A Vasas már egygólos hátrányban tudta csak felvenni a mérkőzés ritmusát, de gólveszélyt nem jelentett.

A második játékrészben is több helyzetet dolgozott ki a Debrecen, amely a félidő közepén növelte előnyét az egy perccel korábban beállt Sós Bence jóvoltából. A Vasas büntetőből szépített, majd még kapufáig is eljutott, de érdemben nem volt képes veszélyeztetni a vendégek sikerét, már csak azért sem, mert az ugyancsak csere Justin Mengolo két kontratámadás végén a Vasas kapujába talált a ráadásban.

Diósgyőr-Újpest 1-2

Mindössze 34 másodpercet kellett várnia a csekély létszámú szurkolótábornak az első gólra: az Újpest gyakorlatilag a középkezdés után azonnal eredményes támadást vezetett, s megszerezte a vezetést. A Diósgyőrnek bő 20 percre volt szüksége, hogy rendezze a sorait és "magához térjen" a gyorsan bekapott gól után. A mérkőzés jó iramban zajlott, s a 30. percben az egyenlítés is összejött a borsodi együttesnek. Nem örülhetett azonban sokáig a "hazai csapat", nyolc perccel később ugyanis a lila-fehérek újabb gólt szereztek.

Fordulás után is maradt az újpesti fölény, a fővárosi együttes irányította a mérkőzést, veszélyesebben is futballozott ellenfelénél, így megérdemelten vitte el a három pontot.

Balmazújváros-Puskás Akadémia 2-2

A hazaiak kontrákra rendezkedtek be a találkozó elején, amelyen a rendkívül csúszós talaj miatt inkább a rögzített helyzetekből alakultak ki veszélyes szituációk. A felcsútiak éppen egy szöglet után szereztek vezetést negyed óra elteltével, így a Balmazújvárosnak kellett támadnia. A hajdúságiak egy perccel a félidő vége előtt egyenlítettek, ráadásul közvetlenül a szünet előtt akár újabb gólt szerezhettek volna, de házi gólkirályuk, Arabuli ziccert rontott a 45. percben.

A fordulást követően mindkét csapat rengeteg hibával futballozott, végül a Puskás Akadémia került újra előnybe. Horváth Ferenc bő húsz perccel a vége előtt hármas cserével próbálta feltüzelni együttesét. Húzása bejött, mivel éppen az egyik cserejátékos, Fekete egyenlített a 87. percben.

2017-11-25;212
239099