NB I

A gólokra érdemes fogadni a hétvége magyar derbijén

A Vasas és a Debrecen Újpesten feszül egymásnak, márpedig a közelmúlt gólfesztivált ígér.

   
Vasas Döntetlen Debrecen
2.50 3.15 2.75

Gyengén, akadozva kezdte az idei bajnokságot a Debrecen, ám augusztus 18-án, a Vasas 4-1-es legyőzésével egy nagyon szép sorozat vette kezdetét, melynek két és fél hónap elteltével a Ferencváros vetett véget. A Hajdúságban most abban bíznak, ismét az angyalföldi gárda mozdítja ki a kisebb válságból a csapatot.

A Loki ugyanis utolsó két mérkőzését elveszítette, ráadásul korábban az se volt jellemző, hogy a csapat ennyi gólt kapjon. Noha a ferencvárosi vereség és a Vidi elleni hazai 2-5 talán túlzó eredmény, Herczeg Andrásnak bőségesen volt dolga, hogy felkészítse csapatát a piros-kékekre, hiszen az ellenfél játékstílusa nem biztos, hogy fekszik a fiatal debrecenieknek.

[2538996] 2017-11-25 15:30:00 Vasas - Debrecenx;10

"A Videoton elleni mérkőzéssel kapcsolatban nagy kettősség van bennem. Látványos találkozót láthattak a szurkolók, jók voltunk előre játékban és jól futballoztunk, de a védelmünk csapnivaló volt" - kezdte Herczeg András. "Kiértékeltük, kielemeztük a meccset, sajnos olyan hibákat követtünk el, amelyek eddig nem voltak ránk jellemzőek. Vissza kell térnünk a fegyelmezettségre, mert ha nem, több ilyen pofont is kaphatunk. 

A statisztika alapján a Vasas az NB I legmagasabb játékosokból álló csapata, ezért külön figyelnünk kell majd a hórihorgas labdarúgóira a pontrúgásoknál. Jó felfogással és megfelelő szervezettséggel azonban elérhetjük a célunkat. Szoros az élmezőny, komoly riválisaink vannak, természetesen továbbra is mindent megteszünk annak érdekében, hogy minél feljebb kerüljünk a tabellán" - utalt arra a mester, hogy talán most a védekezésre figyelnek majd jobban, amely a kiegyensúlyozottsága a kilenc veretlen mérkőzés alapjául is szolgált.

A másik oldalon sem az elégedettség hangjait lehet hallani az elmúlt hetekben, a Vasas négy nyeretlen találkozó után fogadja a Szusza Ferenc Stadionban a Lokit. A gyenge szereplés miatt állítólag Michael Oenning állása is veszélybe került, így - ellenfelükkel szemben - számukra az egy pont sem lenne igazán üdvözítő.

Fotó: HAON

Fontos hiányzók mindkét oldalon lesznek, Herczegnek Bódit, Tőzsért, Jovanovicot, Szatmárit és Ferenczit kell majd nélkülöznie, amely a védelem összetételét alaposan összekuszálhatja, míg a német mesternek Kleisz Márk, Kire Ristevski és Kulcsár Tamás pótlását kell megoldania.

Az elmúlt években igen gólgazdag párosítás volt a két gárda összecsapása. Akadt ugyan két 0-0 is ebben az évtizedben, de az utolsó négy meccs például 17 gólt is hozott. Kérdés, hogy a Budapestre ereszkedő hatalmas köd miként befolyásolja majd az esélyeket, de inkább fogadnánk arra 1.75-ös oddsért, hogy több, mint 2.5 gól felett lesznek a csapatok, mint arra, hogy alatta.

[2538996] 2017-11-25 15:30:00 Vasas - Debrecenx;
2017-11-25;212
239099