Európa Liga

A Hertha Európa Liga-álmai szertefoszlottak

megosztom

A két félidő két teljesen különböző történetet hozott, de Dárdaiék szempontjából tragédiával végződött, a 3-2-es vereséggel búcsút inthetnek a továbbjutásnak.

Az első félidőben a berliniek szinte tökéletesen valósították meg a magyar mester elképzeléseit, aki nem a levegőbe beszélt, amikor azt nyilatkozta, hogy győzni mennek Bilbaóba. Szinte végig dominálták az első 45 percet, és meg is lepték bátor játékukkal a hazaiakat. Mathew Leckie, és a 22 éves Davie Selke fejes góljai, a másik oldalon pedig Aduriz büntetője által a félidőben még 2-1-re vezettek a kék-fehérek. Selke a jövő nagy reménysége lehet, harmadik Európa Liga meccsén negyedik találatát szerezte.

Dárdai a mutatott játékkal elégedett lehetett, az eredménnyel már kevésbé. fotó: herthabsc.de
A folytatásban azonban újabb tizenegyeshez jutottak a hazaiak, melyet ismét Aduriz értékesített. Már csak szűk tíz perc volt hátra amikor egy gyors kontrát vezettek végig a baszkok, a támadást indító - majd befejező - Inaki Williams pedig nem hibázott, megpecsételve ezzel a németek sorsát.

243307

A berlini szurkolók szép számmal kísérték el a csapatot, és sokáig úgy állt, hogy győzelmet ünnepelhetnek:

Aki a félidő vendég - vége hazai opcióra fogadott, 23-szoros pénznek örülhetett

A Hertha a zakót követően utolsó a csoportban, záró meccsén a már fix továbbjutó Östersundsot fogadják két hét múlva az Olimpiai stadionban. Dárdai fókusza így teljesen a Bundesligára irányulhat, ahol szintén akad bőven tennivaló, ugyanis a szezonkezdés sem sikerült túl rózsásan.

[2621572] 2017-11-23 19:00:00 Athletic Bilbao - Hertha Berlinx

;
megosztom