Német foci

Szalai csapattársa már fél lábbal a Bayernben

  • gb1
megosztom

Vissza a gyökerekhez: a müncheni születésű Wagner a Bayern utánpótlás akadémiáján nevelkedett, és majdnem tíz év után, hét klubbot megjárva térhet most haza.

A német rekordbajnoknál nem új keletű a probléma, hogy csatár poszton enyhén szólva sem tolongnak a játékosok. A szebb napokat is megélt Thomas Müller Pep Guardiola távozása óta nem találja igazi önmagát, így Robert Lewandowski magára maradt befejező emberként. A média által többször is a világ legjobb kilencesének kikiáltott lengyel szupersztár idén 17 meccsen már 16 gólnál jár, nemrégiben viszont  jelezte a klubvezetésnek, hogy jó lenne ha szereznének számára egy megfelelő csere opciót.


Mindenképp jó lenne igazolni egy sikerre éhes, fiatal csatárt, aki egy tapasztalt játékostól akar tanulni. Nagy megkönnyebbülés lenne az számomra, hogy meccsenként 15-20 perccel kevesebbet kéne játszanom, és így több energiám maradna a következő találkozókra.

Kívánságának azon része, hogy a leendő csapattárs fiatal legyen ugyan nem teljesült, de a szezonban hat gólnál járó Wagner minden más szempontból remek választás a müncheniek részéről. Más kérdés, hogy ezzel a váltással a gólérzékeny német támadó kezdőjátékosból másodhegedűssé válna, és ezáltal lehetséges, hogy a jövő évi vb-kerettagságát is kockára teszi. Klubkarrierje szempontjából persze óriási szintlépés lehetne ez a 29 éves csatárnak.

A tényállás szerint tehát ha csak valami váratlan változás nem áll be, már-már bizonyos, hogy a Hoffenheim csatára 15 millió euró körüli összegért januárban visszaköltözik szülővárosába, Münchenbe. Érdekesség továbbá, hogy rövid időn belül, Rudy és Süle után ő lenne a harmadik játékos, akit a bajorok Nagelsmann csapatából leigazolnak.

A Bayern szombaton a remek formában lévő Borussia Mönchengladbach otthonába látogat.

   
Mönchengladbach Döntetlen Bayern München
6.25 4.85 1.40
[2544025] 2017-11-25 18:30:00 Mönchengladbach - Bayern Münchenx;
megosztom