Darts

Nem rizikózunk nagyot, ha behúzzuk Van Gerwent tornagyőztesnek

Három torna óta nem találtak fogást a világelső hollandon. Michael Van Gerwen favoritként várja a hétvégi Players Championship Finals-t is, amely versenyen tavaly és tavalyelőtt is a legjobbnak bizonyult.

A zöld "szörny" a nyári és ősz eleji gyengébb játék után ismét formába lendült, és úthengerként tapos át mindenkin, aki az útját keresztezi. Van Gerwen 25 napon belül három televíziós tornán, a Wold Series nagydöntőjében, az Európa-bajnokságon és múlt héten a Grand Slam of Darts-on is megvédte címét, azaz 16 mérkőzés óta nem talált legyőzőre. Az elmúlt hetekben ismét olyan domináns játékot láthattunk tőle, amivel tavaly, rekordot jelentő 25 trófeát söpörte be.

Egy major verseny azonban még hátravan a szezonból, a pénteken rajtoló és vasárnapig tartó Players Championship Finals. Természetesen ennek a versenynek is Van Gerwen a címvédője, sőt nem csak tavaly, de 2015-ben és 2013-ban is behúzta a trófeát Mineheadben.

Ki állíthatja meg?

Akad több jó formában lévő játékos is a mezőnyben, például a skót sztárok, Gary Anderson és Peter Wright. Velük azonban találkozott az elmúlt hetekben és óriási fejtörést nem okozott számára a legyőzésük. Andersont a World Series Finals döntőjében 11-6-ra verte, míg Wrightot vasárnap 16-12-re a Grand Slam of Darts finéléjában. Wrighttal egyébként már a negyeddöntőben találkozhat, míg Andersonnal a döntőben.

Szintén nagyon jó passzban van Rob Cross, akinek annyira jól ment a Players Championship állomásokon, hogy első kiemeltként várja a rajtot. Cross többször is megrángatta már a holland bajszát, ám legyőznie nem sikerült, az pedig mély nyomot hagyhatott benne, hiszen a Grand Slamen immáron a harmadik tornán kapott ki zsinórban Van Gerwentől. Ezúttal a döntőben találkozhat a világelsővel, ám addig még olyan akadályok jöhetnek, mint Adrian Lewis, James Wade/Raymond van Barneveld és Anderson/Mensur Suljovic.

Nincs ellenfele Van Gerwennek. - Fotó: Sportinglife

Talán még Daryl Gurney-t érdemes kiemelni, aki szenzációs évet fut, ugyanakkor négy meccs óta neki sem sikerült mit kezdenie MvG-vel, legutóbb a World Series Finals elődöntőjében kapott ki tőle. 

Van Gerwen tehát az elmúlt 25 napban mind a négy komoly kihívóját legyőzte, ráadásul három legen belülre egyiküket sem engedte.

Ha ezt nézzük, akkor még 1.75-ért is van érték a tornagyőzelemében, főleg úgy, hogy nem nehéz a sorsolása. Tény, hogy Wrighttal korán találkozhat, de a skótot leszámítva más komoly veszély nincs a negyedében, míg az elődöntőben Gurney a legnagyobb név, aki jöhet. Ha viszont hibázik az északír, akkor akár váratlan név is felbukkanhat a legjobb négy között. 

Egy szó, mint száz, ha Van Gerwen ugyanazt az ellenállhatatlan játékát hozza, mint az elmúlt hetekben, akkor Mineheadben sem lesz játékos, aki megállítsa. 

Players Championship Finals
hatharom.com
Végső győztes: Van Gerwen
@1.75
Fogadási határidő: péntek, 11:00