Bajnokok Ligája

Lassan jobban megéri kikapni a BL-ben, mint nyerni

  • varin

Nincs számottevő különbség a várható csoportgyőztesek és másodikok között, így kis túlzással mindegy, hogy valaki hányadik helyen jut tovább.

A várakozásokkal ellentétben Ronaldo gratulálhat Kane-nek - Fotó: Cartilage Free Captain

Az elmúlt években hozzászokhattunk ahhoz, hogy a Bajnokok Ligája legjobb, legstabilabb csapatai csoportjukat megnyerve készülnek az egyenes kieséses szakaszra, ahol aztán sikerrel is abszolválják az első kört.

Az elmúlt öt szezonban a csoportgyőztesek a legjobb 16 között 32-8-as mérleget tudhatnak magukénak a másodikok elleni párharcokban.

Idén azonban ez a tendencia könnyedén megváltozhat, hiszen öt forduló elteltével több olyan csoportot is találunk, ahol a győztesnek vélt félről elmondható, talán nem a kvartett legjobb csapata.

Így állnak a csoportok öt fordulót követően
Csoportgyőztesek: Manchester United, PSG, Chelsea, FC Barcelona, Liverpool, Manchester City, Besiktas, Tottenham
Másodikok: FC Basel, Bayern München, Roma, Juventus, Sevilla, Sahtar Donyeck, Porto, Real Madrid

Ott van például a csoportelsők között a Liverpool, amelynél talán még a csoportrivális Sevilla sem sokkal gyengébb csapat, sőt. De ugyan melyik kiemelt szeretne mondjuk összekerülni a Bayern Münchennel, a Juventusszal vagy a Real Madriddal?

Külön érdekes lenne, ha a Roma végül beelőzné a Chelsea-t a C-csoportban, hiszen ebben az esetben a Kékek a PSG-t, a Barcelonát vagy a Besiktast kapnák a legjobb 16 között.

Nem valószínű persze, hogy az utolsó fordulóban bármelyik csapat is szándékosan adja majd le a pontokat, hogy a második helyen végezzen, de ha választani lehetne, hogy egy gárda a MU-Besiktas-Tottenham vagy a Bayer-Juventus-Real Madrid trióból kapjon-e ellenfelet, aligha szavazna a második trióra.

Íme egy lehetséges forgatókönyv a legpikánsabb párosításokra
Manchester United-Juventus
PSG-Real Madrid
Barcelona-Bayern München
Roma-Sevilla

Ami az utolsó forduló oddsait és tétmérkőzéseinek listáját illeti, ezzel külön cikkben is foglalkozunk a későbbiekben, míg ha meg akarjuk vizsgálni, jelenleg mely csapatokat tartja favoritnak a    , azt láthatjuk, hogy a magyar állami bukméker szerint olyan gárda lesz idén a befutó, amelyik korábban még soha nem ért révbe.

Melyik csapat nyeri a Bajnokok Ligáját?
   
PSG 4.45
Manchester City 5.50
Real Madrid 6.50
Barcelona 7.75
Bayern München 8.50
Manchester United 15.50
Tottenham 16.50