NFL

Ezekkel a tippekkel kaszálhatsz hálaadáskor

November negyedik csütörtökén hagyományosan három mérkőzéssel ünneplik meg a hálaadást az NFL-ben, oldalunk amerikai foci fanatikus szerkesztői pedig mindegyik összecsapást górcső alá vették, sőt mi több, még tippet is adtak ezekre.

Észak-Amerikában a hálaadás napja egy különleges ünnep. A hagyomány szerint ezen a napon adnak hálát Istennek az őszi termésért. Az Egyesült Államokban novemberben, pontosabban pedig a negyedik csütörtökön ünneplik a hálaadást. És hogy ez minket miben is érint? Nos, erről az ünnepről az NFL is méltóképpen, három mérkőzéssel emlékszik meg minden évben. Pulykákat tehát előkészíteni, sört behűteni, és indulhat a sportág nagy ünnepe!

Detroit Lions-Minnesota Vikings

Nem túl kecsegtető ezúttal a hálaadásnapi menü, de a nyitómeccset semmiféleképpen ne hagyjuk ki, hiszen ősi riválisok találkoznak, ráadásul idén mindkét csapatnak megy a szekér, így a csoportgyőzelem szempontjából kulcsfontosságú párharc. A Minnesota 8-2-vel, a Detroit 6-4-gyel várja az ütközetet, tehát a hazaiaknak bír egy fokkal nagyobb téttel ez a meccs. Tavaly is összecsaptak hálaadáskor, akkor a Detroit 16-13-ra győzött. Ugyancsak a motorvárosiak örülhettek október elején Minneapolisban is, miután 14-7-re nyertek. A Vikingek azóta hatmeccses győzelmi sorozatban vannak, szóval nem vágta őket földhöz a rivális ellen elszenvedett vereség.

Staffordnak vajon sikerül kitalálnia valamit az elit minnesotai védelem ellen? - Fotó: NFL

A Minnesota kiegyensúlyozott offense teljesítménye mellett a csapat komoly győzelmi sorozatának másik kulcsa a hihetetlen futás elleni védelmük. Mindössze 77.7 yardot tudnak átlagolni ellenük, múlt héten a nagyon színes Rams offense-t is 7 ponton tartották, miután Todd Gurley-nek megálljt parancsoltak a földön. Ugyan a Detroitnak finoman szólva sem a futás az erőssége, ám ha semmit nem tudnak a földön haladni, akkor nagyon felborulhat az egyensúly és minden Matt Stafford nyakába szakad. Stafford persze nem jön zavarba, ha éppen 40-et kell passzolnia, ám idén ötből csupán egyszer nyertek, amikor 35-nél is több passzkísérlete volt... Ráadásul a vendégek védelme passz ellen is pofás.

Sok hazai pontra így nem számítunk, a Detroit védelmének kellene megoldania, ám az elmúlt két fordulóban a Chicago és Cleveland ellen benyelt 24-24 pont nem sok bizakodásra ad okot.

Ugyanakkor ez prime time meccs, ráadásul hálaadás, ráadásul óriási rangadó, ezért biztosak vagyunk benne, hogy a Lions védelme is sokkal acélosabb teljesítményt nyújt majd.

Tavaly és az odavágón is nagyon pontszegény meccset vívtak, és szerintünk ez most sem lesz másképp. Tippünk: Kevesebb, mint 50.5 pont.

Dallas Cowboys-Los Angeles Chargers

A Dallas két olyan vesztes mérkőzés után lép pályára, amelyeken esélyük sem volt nyerni. A pocsék játék azonban nem Elliott eltiltása, sokkal inkább a vak oldali tackle, Tyron Smith és a linebacker, Sean Lee hiányának köszönhető. Beszédes adat, hogy a Smith által kihagyott két meccs alatt tizenkét alkalommal zsákolták be Dak Prescottot, míg az előző nyolc meccsen összesen csak tízszer. Sean Lee sérülése miatt pedig átjáróház a védelem és nem tudják megállítani sem a futást, sem a tight endeket, sem pedig a passzjátékba bevont futójátékosokat.

Joey Bosa lehet a vendégek egyik nyerőembere. - Fotó: NFL

Tyron Smith a hírek szerint visszatérhet, ám az nagy kérdés, milyen teljesítményre lesz képes. Tacklepárja, La’el Collins szintén nem életbiztosítás, és az a tény, hogy így kell szembenézniük a Joey Bosa illetve Melvin Ingram vezette brutális Los Angeles-i passrush-al, kifejezetten rossz ómen a Cowboys számára. A Chargers ugyanis harminc elért sackkel, holtversenyben második a ligában, melyből Bosa és Ingram összesen tizenkilencet vállalt. Az tehát biztos, hogy egyikőjük folyamatosan nyomás alatt fogja tartani Prescottot, akinek így gyorsan kell majd szabadulnia a labdától. Ez azonban nem lesz egyszerű feladat számára, mert egy top10-es passz elleni védekezéssel fog farkasszemet nézni. Egyedül a futójátékban bízhat a Dallas, de látható, hogy Perryman visszatérésével ezen a területen is sokat javult a Chargers védelme, ezért összességében ki lehet mondani, hogy a Cowboys pokoli nehezen fog tudni előre haladni.

A támadófal állapota és játéka a Chargers oldalán sem tökéletes, így DeMarcus Lawrence vezetésével a dallasi passrush is nagy nyomást fog tudni helyezni Riversre, aki viszont Sean Lee hiánya miatt joggal bízhat a rövid passzjátékokban, valamint a Melvin Gordon nevével fémjelzett stabil futójátékban.

A rövid passzokkal és Gordon futásaival a Chargers szépen lassan képes lesz felőrölni a Cowboys védekezését és ennek köszönhetően a győzelmet is megszerzik.

Tippünk: Chargers +4.5

Washington Redskins-New York Giants

Nagyon úgy tűnik, hogy az elmúlt évek gyakorlatával szöges ellentétben, ezúttal az NFL-maraton végére marad a legsimábbnak ígérkező mérkőzés. A Washington Redskins-New York Giants derbi ugyanis nevében bár csoportrangadó, a két fél közül egyik sem szövögethet playoff-álmokat. De vajon mire érdemes fogadni egy 4-6-os és egy 2-8-as csapat meccsén?

Igazából hajlamosak vagyunk nagyon lesajnálni Ben McAdoo csapatát, hiszen a 2-8-as mérleg mellett tele vannak sérültekkel, ráadásul hetek óta azt pletykálja az amerikai sportsajtó, hogy a tréner és csapata "elveszítették egymást". A borzalmas állapotok közepette azonban odatettek Manningék egy sokkoló győzelmet, hazai pályán legyőzték és kilenc ponton tartották a Kansas City Chiefset. Ez nem csak azért nagy szó, mert a Chiefs 9.5 pontos favoritja volt a találkozónak, de Andy Reid 16-2-es bye week utáni mérlege is kapott egy újabb L betűt. Az Óriások ráadásul minden mindegy alapon, igen bátran játszottak, McAdoo húzott fake puntot és különböző, eddig még nem használt formációkat is.

Fotó: Archív

Washingtonban viszont a 3-2-es szezonkezdetet követően sorban jöttek a zakók, 4-6-tal pedig igazából már felesleges számolgatni. A futójáték igen gyenge, míg a csapat passz elleni védelme szintén hagy kívánnivalót maga után.

Mindkét csapat tele van sérültekkel, elég ha csak Terrelle Pryor, Chris Thompson vagy Rob Kelley nevét említjük a hazai, Sterling Shepard, Odell Beckham, D.J. Fluker és Justin Pugh nevét pedig a vendégek oldalán.

Eli Manningnnek az egyik kedvenc ellenfele a Redskins, 17-8-as mérleggel bír a csoportrivális ellen kezdőként, így ne írjuk le a vendégeket túlságosan korán, de azért a mérkőzés esélyese nem véletlenül a Washington.

Mivel mindkét oldalon fontosabb nevek hiányoznak az offense-ből, talán nem nagy kockázat arra tippelni, hogy nem lesz pontözön. A mostani, 47.5 pontos határt az utolsó hét washingtoni meccsükből csupán egyszer ugrották meg, de most aligha várhatunk a New York Giantstől 45 pontot, mint 2014-ben. Tippünk: Kevesebb, mint 51.5 pont

hatharom.com
Detroit Lions-Minnesota Vikings Kevesebb, mint 50.5 pont
Dallas Cowboys-Los Angeles Chargers Chargers +4.5
Washington Redskins-New York Giants Kevesebb, mint 51.5 pont
@ 2.74
Fogadási határidő: 18:00

Részletek a képre kattintva!