Európa Liga

Dárdaiék nyerni mennek Bilbaóba

Csütörtökön 19:00-kor az Athletic Bilbao a Hertha BSC csapatát fogadja az Európa Liga csoportkörének 5. játéknapján.

   
Athletic Bilbao Döntetlen Hertha
1.68 3.55 5.25

Érdekes helyzet áll fenn a 'J' csoportban négy forduló elteltével. Teljesen felborultak az erőviszonyok, és a biztos továbbjutó helyekre várt német illetve baszk csapat kieső pozícióból várja a folytatást. Persze semmi nincs még lefutva, hiszen mindössze 3 pont választja el a négy csapatot.
A berliniek formája közel sem meggyőző mostanában, a magyar mester kinevezése óta talán most vannak a legnagyobb hullámvölgyben. Az idei 8 idegenbeli tétmeccsükből mindössze egyet tudtak megnyerni - ehhez 3 döntetlen és 4 vereség társul, a gólarány pedig 8:11. Nem túl jó előjel az sem, hogy a csapatkapitány Ibisevic eltiltás miatt, Darida, Stocker és Stark pedig sérülés miatt nem léphet pályára.

243307

Dárdai a következőket mondta a meccsel kapcsolatban:

Nagyon igyekszünk nyerni és elérni, hogy megmaradjon az esélyünk a továbbjutásra - nagy feladat áll előttünk. Friss játékosokra lesz szükség Bilbaóban, ugyanakkor a tapasztalt futballistáinkra is számítok, elvégre az Athletic elleni mérkőzésen a kiesés elkerüléséért küzdünk.

Dárdai és Langkamp a meccs előtti sajtótájékoztatón. fotó: Hertha BSC Facebook

Szerencséjükre a Bilbao sem brillírozik mostanság. A csoportban ugyan egy ponttal előzik a Herthát, legutóbbi 10 tétmeccsükből azonban csak kétszer tudtak diadalmaskodni (1-0-ra verték az Östersundsot és a Sevillát is). A San Mamés közönsége előtt lényegesebben jobban fut a szekerük, az idény során otthon csak a Barcelona, és az Atletico Madrid valamint meglepetésre a Zorya csapata győzte le őket. José Ángel Zigandának is lesz hiányzó kulcsembere, a játékstílusának köszönhetően a média által 'spanyol Messinek' titulál Muniain és Etxebarria sérülés miatt, Unai Núnez pedig eltiltás miatt hagyja ki a sorsdöntő találkozót.

A tét által presszionált csapatok minden bizonnyal izzadtságszagú, kevés gólos, ki-ki meccset fognak játszani, a magyar fogadók azonban a Bilbaónak előlegezték meg a sikert.

[2621572] 2017-11-23 19:00:00 Athletic Bilbao - Hertha Berlinx;