Európa Liga

A Lyon és a Salzburg meccseivel kaszálnánk - tippek az EL-re

A Salzburg-Guimaaes és a Lyon-Apollon Limasszol meccsekre fogadunk az EL-csoportkörének ötödik fordulójában.

Salzburg-Guimaraes
Tipp: Salzburg
Odds:
1.30 @ Tippmixpro

A továbbjutás a tét a Salzburg számára csütörtök este, s véleményünk szerint ez össze is jön az osztrák alakulatnak.

A Red Bull ugyanis parádés formában van, a kéthetes kényszerszünetet követően 5-0-ra verte a Bundesligában az addig éllovas Sturm Graz együttesét, így a csapat élre állt a bajnokságban. Az EL-ben is jól teljesítenek a piros-fehérek, hiszen két siker mellett két remi a gárda mérlege, s ha most nyernek akkor nem csak, hogy továbbjutnak, de könnyen lehet, hogy a csoportelsőséget is megkaparintják.

Ami a vendégeket illeti, a Guimaraes tipikus otthoni csapat, ami nem csak Portugáliában, de a nemzetközi kupaporondon is megmutatkozik. A portugálok ugyanis a franciaországi és a törökországi meccsüket is elbukták, míg hazájukban csak a kiesés ellen menekülő Avest tudták idegenben legyőzni ezidáig, a jobb képességű csapatok ellen csődöt mondtak.

Már a felek odavágóján is a Salzburgnak állt a zászló, azonban akkor a Guimaraes a szerencséjének köszönhetően otthon tartotta az egyik pontot. Azonban az előjelek alapján ezúttal egyértelmű, hogy a jobb és erősebb Red Bull a mérkőzés esélyese, s szerintünk nem is hibáznak a salzburgiak.

[2621560] 2017-11-23 19:00:00 Salzburg - Vitoria de Guimaraesx;

Győzelmet várunk a Lyontól csütörtökön. - Fotó: twitter.com/NabilFekir

Lyon-Apollon Limasszol
Tipp: Lyon
Odds: 
1.27 @ Tippmixpro

Attól eltekintve, hogy a Lyon gól nélküli remit játszott vasárnap a Montpellier ellen - a déliek a bivalyerős PSG-től is pontot raboltak idén -, a csapat pazar formában van. 

Nabil Fekirék harmadik helyen tanyáznak a bajnokságban, s mivel az Európa Ligában oda-vissza legyőzték az Everton együttesét, így csak rosszabb gólkülönbségüknek köszönhetően állnak a második helyen csoportjukban. Azonban csütörtökön révbe érhetnek, hiszen az Apollon Limasszolt fogadják.

Noha a felek az odavágón 1-1-re végeztek, a ciprusiak egy roppant mázlis góllal egyenlítettek a 93. percben, amikor számukra már mindegy volt. Házon kívül még az otthoni bajnokságában is szenved az Apollon, arról nem is beszélve, hogy az Atalanta ellen idegenben a góljukat leszámítva gyakorlatilag momentumuk sem volt az egész mérkőzésen.

A felek közt minőségbeli különbség van a Lyon javára, már pedig ennek a Parc Olympique Lyonnais Stadionban ki kell jönnie. Egyébként is a franciáknak roppant fontos a siker csütörtök este, hiszen egyrészt győzelmük esetén biztosan továbbjutnak, másrészt könnyen lehet, hogy lépéselőnyből várhatják majd az Atalanta elleni, idegenbeli sorsdöntő meccset a csopotelsőséget illetően, ami lényeges lenne számukra.

[2621512] 2017-11-23 21:05:00 Lyon - Apollon Limassolx;
hatharom.com
Salzburg-Guimaraes Salzburg
Lyon-Apollon Limasszol Lyon
@1.65
Fogadási határidő: 19:00