Bajnokok Ligája

Triplázásra megyünk a nap meccsén

A két gigász zsinórban harmadik éve méri össze erejét Európa legrangosabb kupasorozatában. Tavaly a negyeddöntők során a Juventus hazai pályán 3-0-al söpörte le, és ki is ejtette a katalánokat. A spanyolok a bosszú első csapásaként szeptemberben 3-0-ra verték a zebrákat a Nou Campban, a szerda esti torinói csúcsrangadóra azonban valószínűleg visszavesznek a tempóból.

Messiék ráülnek vajon a döntetlenre? fotó: FC Barcelona Facebook

Remek formában érkezik Olaszországba a Barcelona, hiszen Messiék idén még minden fronton veretlenek, mutatójuk elképesztően jó, 15-2-0. A BL-ben a 4 forduló alatt 3 győzelem mellé egy 0-0-val zárult görög túra társul, gólarányuk pedig 7:1 - magabiztosan vezetik a csoportot. Jó hír a gránátvörös-kék szurkolóknak, hogy Luis Suárez úgy tűnik, megtalálta a góllövő cipőjét, ugyanis hétvégén a Leganes otthonában duplázni tudott. A hiányzókat illetően a szezon eleje óta kidőlt Dembélé mellett Mascherano, Sergi Roberto és Rafinha sem léphet pályára különböző sérülések miatt. Valverde természetesen így is bivalyerős kezdőt tud pályára küldeni, ami kérdéses, hogy a középpályán Paulinhónak vagy Rakiticnek szavaz bizalmat.

[2620481] 2017-11-22 20:45:00 Juventus - Barcelonax

A zebrák nem a legjobb formában várják a találkozót. Előző BL-meccsükön idegenben remiztek a Sportinggal, szombaton pedig 3-2-re kaptak ki a Sampdoriatól a Serie A-ban. Tény, hogy Paulo Dybala, Gianluigi Buffon, Blaise Matuidi, Mattia De Sciglio and Alex Sandro egytől egyig a padról figyelte a történteket, és lélekben minden bizonnyal a csapattársak is a szerdai meccsen jártak, az előjelek így sem túl pozitívak számukra. Szerencséjükre otthon sokkal jobb formát mutatnak, legutóbbi 9 tétmeccsükből 8 győzelmet arattak, habár aggodalomra adhat okot, hogy az utóbbi 4 meccsen mindig kaptak gólt. A BL-ben mindkét hazai meccsüket hozták, 4 meccsen 2-1-1 a mutatójuk, ami mellé 5:5 gólarány társul, és 7 ponttal a második helyen állnak.

Benatia és Höwedes nem bevethető, de a Juventus Stadion így is a legerősebb kezdőnek örvendhet majd - ami kérdéses, hogy bal szélen Costa, vagy Mandzukic lép majd pályára.

Allegri fiainak hárommal kéne nyerni, ahhoz, hogy elcsíphessék a csoportelsőséget. Az egy pont azonban reálisabb célkitűzés lehet az ihletett formában játszó katalánokkal szemben, akiknek szintén elég lenne az iksz - hiszen már azzal is biztos csoportelsővé válnának. Mindezek szellemében akár joggal gondolhatjuk, hogy egyik fél sem lenne csalódott a döntetlennel.


Tudtad?

  • A Juve otthon veretlen a Barcával szemben, mérlege 3 győzelem és 2 döntetlen
  • A két csapat legutóbbi 5 meccse: 3 Barcelona - 1 Juventus-siker és 1 döntetlen
  • A Juve legutóbbi 19 BL-meccséből 17-en nem kapott ki
  • A két csapat legutóbbi 3 torinói meccsét legalább 3 gól született
  • A Barcelona immáron 5 meccse veretlen a BL-ben
  • A Juventus veretlensége 3 meccs óta a tart
   
Juventus Döntetlen Barcelona
2.80 3.20 2.47
[2620481] 2017-11-22 20:45:00 Juventus - Barcelonax;