Bajnokok Ligája

Szerda este megkaphatja a kegyelemdöfést a Madrid szezonja

megosztom

Ha az Atlético nem győzi le a Romát, akkor erre az évre már csak az Európa Liga marad számára.

   
Atlético Madrid Döntetlen Roma
1.90 3.45 3.75

Szerda este 20 óra 45 perctől élet-halál mérkőzést vív az Atlético Madrid a Roma ellen, amelyet ha nem nyernek meg a spanyolok, biztosan elbúcsúznak a Bajnokok Ligájától. Azaz egyetlen mentsváruk még lehet Griezmannéknak, nevezetesen ha a Karabakh legyőzi a Chelsea-t, akkor elég lehet egy pont is ahhoz, hogy az utolsó körben ki-ki mérkőzésre kerüljön sor a felek között, ám ennek a realitása elhanyagolható. Tehát ha a spanyolok tényleg nem adták még fel továbbjutásról szőtt álmaikat, le kell győzniük a Romát, méghozzá minél jobban.

Fogadási szempontból érdemes lehet megvárni a 18 órától kezdődő Karabakh-Chelsea-t, ez ugyanis könnyedén változtathat egyik vagy másik csapat hozzáállásán.

Négy forduló elteltével ugyanis úgy állnak a Matracosok a csoport harmadik helyén, hogy tudják, amennyiben a Roma és a Chelsea legyőzi az azeri kiscsapatot, fix a kiesésük. De miért is ne tehetne csodát a Karabakh legalább az egyik meccsen, ha az Atlético ellen 2 pontot is szerezett? - nyugtathatják magukat a spanyolok. Persze Diego Simeone fiainak mindenek előtt saját mérkőzéseikkel kell foglalkozniuk, nekik ugyanis csak a hat szerzett ponttal maradna reális esélyük a legjobb 16 közé jutás kiharcolására.

243159

Ám ez az apró esély a győztes derbiből érkező Roma ellen is könnyedén elszállhat, hiszen jelenleg az olaszok lényegesen jobb formában várják a találkozót.

Amíg a spanyolok az utolsó tíz meccsükből kettőt tudtak megnyerni, addig a Roma hatos győzelmi szériával érkezik a Wanda Metropolitanóba.

"Aki azt gondolja, hogy az Atlético Madrid egy halott csapat, sem a gárdát, sem pedig Simeone mestert nem ismeri igazán. Most szenvednek, nincs jó időszakuk, de biztos vagyok az újjászületésükben előbb-utóbb. Hatalmasak az elvárások velük szemben és ezen a szinten egy apró botlást is felnagyít mindenki" - vette védelmébe a spanyol klubot Ramon 'Monchi' Rodriguez, a Roma sportigazgatója.

[2620470] 2017-11-22 20:45:00 Atlético Madrid - Romax

Tény, hogy Monchinak igaza van, a sajtó hajlamos pánikot kelteni néhány kisiklást követően, ám az Atléticónál ennél jóval súlyosabb a helyzet. A bajnokságban Matracosok lemaradása 10 pont az éllovas Barcelonával szemben, emellett pedig a BL-csoportjukban is reálisabb a negyedik hely, mint a második pozíció forgatókönyve.

A Farkasoknál Alessandro Florenzi az egyetlen komolyabb hiányzó, őt Bruno Peres pótolhatja a védelem jobbján, a hazaiaknál pedig Stefan Savic kipirosozta magát erről a találkozóról.

Jó lenne Eusebio Di Francesco fejébe látni, mit is gondol erről a meccsről. Az egy pont halálbiztos továbbjutást érne, míg a vereség sem sodorná igazán bajba a csapatot, hiszen nehéz elképzelni, hogy az Olimpicóban nem tömik majd ki az azerieket. Papírforma szerint támadhatnak bátran a Farkasok a csoportelsőség megszerzésének érdekében, hiszen ezen a mérkőzésen ők csak nyerhetnek.

Valószínűleg a motiváltság és a futballhoz való hozzáállás is erősebb lesz a vendégek oldalán, az viszont végképp vérciki lenne, ha a madridiak valahogy a harmadik helyet is elbuknák. Nehéz sportfogadói szempontból kielemezni a mérkőzést, első ránézésre olyan 1-1-es derbinek tűnik, ami amúgy is slágereredmény volt az elmúlt hónapokban az Atléticónál.

[2620470] 2017-11-22 20:45:00 Atlético Madrid - Romax;
2017-11-22;42
megosztom