Női kézilabda

Kim Rasmussen rizikózik a vb-előtt

Csütörtöktől vasárnapig a norvégiai Möbelringen Kupán tartja a jövő pénteken kezdődő németországi világbajnokság főpróbáját a magyar női kézilabda-válogatott. Csütörtökön az oroszok ellen kezdünk.

"Úgy érzem, ez egy újfajta felkészülés lesz a csapat számára, hiszen három nehéz meccset játszunk közvetlenül a világbajnokság előtt. Majd a végén kiderül, ez jó, vagy rossz döntés volt" - nyilatkozta az M4 Sportnak a magyar csapat szövetségi kapitánya, Kim Rasmussen.

Fotó: MTI

Hozzátette, az év során több extra edzést, illetve felkészülési időszakot tudtak beiktatni, de most, közvetlenül a világverseny előtt szinte alig van lehetőségük a közös gyakorlásra, ezért választotta, hogy a világ legjobb csapataival készüljenek. "Ellenük felmérhetjük, hol is tartunk" - vélekedett.

A magyar válogatott csütörtökön az olimpiai bajnok orosz, szombaton a világ- és Európa-bajnoki címvédő norvég, vasárnap pedig a dél-koreai csapattal találkozik Strauméban.

"Tizennyolc fős a keret jelenleg, ők fizikálisan is rendben vannak" - mondta Rasmussen, aki Tomori Zsuzsannára és Szucsánszki Zitára sérülés miatt nem számíthat a norvégiai tornán.

A szakember elmondta, több védekező játékos szerepel a keretben a tavalyihoz képest, mert úgy véli, a svédországi Európa-bajnokságon a válogatottnak a védekezése volt a leggyengébb.

A rangos felkészülési tornán elsősorban a hét-hat elleni játékot és a lerohanásokat szeretné gyakorolni együttesével, hogy a támadások is minél jobban összeálljanak.

"A legfontosabb a stabil védekezés és az indításgólok elérése. Elképzelhető, hogy kicsit talán unalmasabb lesz a csapat játéka, de a cél, hogy fegyelmezettebb kézilabdát játsszunk" - szögezte le.

A dán edző a tornát követően hirdeti ki a világbajnokságra utazó 16 fős keretét.

1x2    
Oroszország Döntetlen Magyarország
1.40 8.75 3.20

A jövő pénteken kezdődő vb-n a magyar csapat Norvégiával, Svédországgal, Csehországgal, Argentínával és Lengyelországgal szerepel azonos csoportban. Ezeket a mérkőzéseket Bietigheim-Bissingenben, a nyolcad- és negyeddöntőt Lipcsében rendezik.

A Möbelringen Kupa programja
csütörtök:
Norvégia-Koreai Köztársaság 18.15
Oroszország-Magyarország 20.30
szombat:
Koreai Köztársaság-Oroszország 16.00
Norvégia-Magyarország 18.15
vasárnap:
Koreai Köztársaság-Magyarország 16.00
Norvégia-Oroszország 18.15