Bajnokok Ligája

Ezt a BL-tippet már most meg kell játszani!

Noha két hét múlva rendezik a Sahtar Donyeck-Manchester City mérkőzést, ezt a tippet már most meg kell játszani!

A Sahtar pontszerzésére már most érdemes fogadni. - Fotó: twitter.com/fcshakhtar

A papírformának megfelelően kedden a Manchester City hazai pályán legyőzte a Feyenoord együttesét, míg a Napolinak nem okozott gondot a Sahtar Donyeck két vállra fektetése a Bajnokok Ligája F jelű csoportjában. Mindezeknek köszönhetően az angolok megnyerték a négyest, a Feyenoord az utolsó helyen végzett, viszont a második és a harmadik helyezett kiléte még kérdéses.

Az ukránok perpillanat három ponttal visznek az olaszok előtt, igen ám, de a Napolinak jobb az egymás elleni mérlege a Sahtarral szemben. Mivel borítékolható, hogy Marek Hamsíkék nyerni tudnak Rotterdamban, így a Donyecknek minimum egy pontot kell szereznie a Manchester City ellen december 6-án, hazai pályán a továbbjutáshoz.

243175

Szerintünk ez pedig összejön a házigazdának, az okokat pedig össze is szedtük, hogy miért:

  • A Manchester City biztosan csoportelső, teljesen mindegy számára, hogy milyen eredménnyel ér véget a decemberi találkozó.
     
  • Az angolokra igen hosszú utazás vár Harkovba és vissza, márpedig a BL-találkozót követően négy nappal később városi rangadót játszanak a Manchester Uniteddel. Az a mérkőzés pedig a szokottnál is fontosabb lesz, hiszen a Premier League-ben éllovas Cityt épp a United követi a tabellán perpillanat, s nagyon nem mindegy, hogy Pep Guardioláék mekkora fórral fordulnak a karácsonyi őrült hajtásra. Arról nem is beszélve, hogy a manchesteri városi rangadó lelkileg biztosan kihat majd a folytatásra, így nagyon fontos a City számára, hogy jó eredményt érjen el az Old Traffordon.
     
  • Mindezeknek köszönhetően vélhetően tartalékolnak majd a vendégek a BL-meccsen, arról nem is beszélve, hogy december elején Ukrajna keleti részén már bőven fagypont alatt lesz a hőmérséklet a mérkőzés kezdési időpontjában. Mindez mondanunk sem kell, hogy mennyire sérülésveszélyes, s Pepnek biztosan nem hiányzik, hogy az év végi nagy hajtás előtt több fontos játékosa is kidőljön egy olyan meccsen, ahol csapata számára nincs tét.
     
  • Apropó Guardiola, a katalán tréner a City-Napoli meccs után azt nyilatkozta, hogy a Napoli az egyik legjobb csapat, amellyel valaha találkozott játékosként vagy edzőként. Noha ez félig-meddig bók, azért nem vitás, hogy az angoloknak nem érdekük, hogy az olaszok továbbjussanak, hiszen kétszer is igen komoly meccset vívtak ellenük a csoportkörben, s ha ne adj' Isten összekerülnének az egyenes kieséses szakaszban, könnyen lehet, hogy ezúttal ők húznák a rövidebbet.
     
  • Noha a manchesteriek hazai pályán 2-0-ra győzték le a Sahtart, a donyeckiek abszolút nem játszottak alárendelt szerepet azon a mérkőzésen. Az angolok ugyanis csak a 90. percben vitték be a második gólt, s az ukránoknak több nagy helyzetük is volt a mérkőzés során.
     
  • A Sahtar hazai pályán ezidáig veretlen az angol csapatokkal - Tottenham, Fulham, Manchester United, Arsenal, Chelsea - szemben a nemzetközi kupaporondon, legalább egy ikszre mindig jó volt a csapat, de általában legyőzte őket Ukrajnában.
     
  • Az ukránoknak innentől kezdve csak a City elleni ütközet az egyetlen fontos és komoly meccsük a 2017-es naptári évben, hiszen az ukrán bajnokságban és kupában tőlük sokkal gyengébb együttesekkel találkoznak.
[2620496] 2017-12-06 20:45:00 Sahtar Donyeck - Manchester Cityx;

Mindezek után úgy véljük, hogy a Sahtar Donyeck minimum egy döntetlenre jó lehet december 6-án, de könnyen lehet, hogy be is húzza a mérkőzést. Így pedig az 1X-ben van az igazi érték, amely most a külföldi fogadóirodákban 1.60-szoros pénzért fogadható. Ez az odds viszont vélhetően bőven esik majd a kezdésig, főleg, ha ténylegesen kiderül, hogy a Manchester City legnagyobb sztárjai kihagyják a mérkőzést.

A    -n is fogadható a mérkőzés, azonban az állami iroda mindössze 1.45-szörös oddsot ajánl az Sahtar Donyeck vagy döntetlen fogadási lehetőségre.

Sahtar Donyeck-Manchester City
hatharom.com
Sahtar Donyeck vagy döntetlen
1.60
Fogadási határidő: 2017. december 6.