Spanyol foci

Pérez elnök ismét összesküvést kiált

Egy statisztika szerint a Real Madrid eddig 9 pontot bukott a meg nem ítélt büntetők miatt.

Az AS nevű spanyol újság kezdte a nyomozást a Real Madrid tizenegyes-statisztikáival kapcsolatban, miután az Atlético elleni városi rangadón a kétes helyzetekben ismét nem a Los Blancosnak fújtak. Lucas Hernandez például úgy fejbe rúgta Ramost, hogy orrtörést szenvedett, a bírónak azonban ez sem volt elég meggyőző, így nem ítélt büntetőt.

Florentino Pérez, a Real elnöke, természetesen kapva kapott az alkalmon, és twitteren tette közzé az elmúlt 100 meccs vonatkozó statisztikáját:

A súlyos játékvezetői bakik (meg nem adott büntetők) időrendi sorrendben:

  • 2 a Valencia ellen
  • 2 a Levante ellen
  • 3 a Betis ellen
  • 2 az Atletico ellen
Amennyiben a jogos büntetőket megítélték volna a madridiaknak, akkor azok értékesítése esetén a jelenlegi 10 pontos deficit akár 1 pontosra csökkenhetne a bajnokságot vezető Barcelonával szemben.

Nem mellekés tény, hogy a szombati rangadón a Wanda Metropolitanóban további 2 piros lapot is számon kérhetnek a sporin Zidane-ék.

A madridiak mestere joggal elégedetlenkedik a játékvezetéssel fotó: AP
Az persze nyilvánvaló, hogy a Realnak javulnia kell a pályán. Azonban ha ezek az enyhén szólva kellemetlen közjátékok nem hátráltatták volna őket, akkor akár még mindig nyílt bajnokságról beszélhetnénk. Nem véletlen, hogy a játékosok, és a szurkolók is tűkön ülve várják a következő szezont, amikor is debütál a videóbíró immár a La Ligában is.

A királyi gárda szombaton a Málagát fogadja a bajnokságban.

   
Real Madrid Döntetlen Málaga
1.07 11.00 18.50