Bajnokok Ligája

Gulácsiéknak nyerni kéne, hogy sorsukat saját kézbe vehessék

A párharc első meccsén 1-1-et játszottak a felek, kedd este azonban se a Monaco, sem a Leipzig nem lenne elégedett a remivel.

    
Monaco Döntetlen RB Leipzig
2.25 3.45 2.85

A sorsolást követően a G jelű kvartett azon kevés csoport egyike volt, melyben nem volt előre kódolva a továbbjutók kiléte. Két fordulóval az egyenes kieséses szakasz előtt papíron még bármelyik csapatnak lehet esélye, a hibázásra azonban már nincs lehetőség. Íme egy kis múltidézés az első meccsről:

A 2016-17-es BL kiírás meglepetéscsapata kétségkívül a Monaco volt, amely komoly skalpokat begyűjtve az elődöntőig menetelt. Nyáron ahogy az ilyenkor lenni szokott, szépen meg is kurtították a csapatot: Mbappé, Mendy, Bernardo Silva és Bakayoko is távozott. Ennek ellenére a relatíve könnyebb sorsolásnak köszönhetően így is a csoport esélyeseiként kezdték el az idei menetelést. Menetelésnek azonban nem nagyon lehet nevezni amit eddig produkáltak,

négy meccsen csupán 2 pontot gyűjtöttek, és 7 kapott mellett mindössze 3 lőtt gólt szereztek.

A franciák dolgát nem könnyíti, hogy a csapat két meghatározó egyéniségének - Lemar, Ronny Lopes - játéka is kérdéses. Érdekes módon a Ligue 1-ben második helyen állnak, és csak úgy ontják magukból a gólokat, 13 meccsen 29 találatot jegyeztek.

[2620506] 2017-11-21 20:45:00 Monaco - RB Leipzigx

A finanszírozásának köszönhetően Németország egyik legmegosztóbb csapata címet viselő RB Leipzig először szerepel a Bajnokok Ligája küzdelmeiben. A gejzírként feltört egyesület pár év alatt a semmiből épített várat Lipcse városában. A kiírásban 4 gyűjtött pontnál járnak, egy győzelmük alkalmával otthon 3-2-re verték a Portót, idegenben viszont két csúfos vereséget szenvedtek el, gólarányuk pedig 5:8. A csapat legfontosabb elemei a német válogatott kezdő csatára, Timo Werner és a svéd vb-kijutásban oroszlánrészt vállaló, a sorozatban eddig két gólnál járó Emil Forsberg.

Vajon lesz okuk pacsizni a németek sztárjainak? fotó: bundesliga.com

Ralph Hassenhüttl fiai rendkívül szórakoztató, gyakran sok találatba torkolló focit játszanak, ma is ezt várjuk tőlük. Nem kizárt azonban, hogy a nagy nyomás miatt nem a megszokott formájukat fogják hozni a csapatok.

Tudtad?

 

 

 

  • A Monaco legutóbbi 6 BL meccsén nyeretlen - Kimenetel X2 @1.53
     
  • A Leipzig legutóbbi 3 BL meccsén legalább 2 gólt kapott - Monaco 1.5 gól - több @1.90
     
  • Gulácsiék döntetlen nélküli sorozata 3 meccs óta tart  - Kimenetel 12 @1.27

 

[2620506] 2017-11-21 20:45:00 Monaco - RB Leipzigx;