Tenisz

Federer nem tartja reálisnak, hogy jövőre világelső legyen

  • Cesc18

Nincs messze a svájci a világelső Rafa Nadaltól a ranglistán, mégsem gondolja úgy, hogy letaszíthatja riválisát a trónról.

Az idei teniszszezon vitathatatlanul Rafael Nadalról és Roger Federerről szólt, akik a négy Grand Slam-tornát szépen elosztották egymás között és ezzel újra visszatértek a világranglista első és második helyére.

Már Nadal év végi világelsősége is történelmi hőstett 31 évesen, hiszen korábban ilyen idősen még senki nem zárta az élen a szezont, ám ha a svájci géniusz jövőre 36 évesen le tudná taszítani a trónról, az még nagyobb bravúr lenne.

Jelenleg 1005 pont választja el őket a ranglistán, a többiek pedig fényévekre vannak tőlük. A friss világbajnok Grigor Dimitrovnak a harmadik helyen 5495 pontos hátránya van, míg Novak Djokovicsnak, Andy Murraynek és Stan Wawrinkának 10 ezer pontnál is több a lemaradása.

Federer nem tervezi üldözőbe venni Nadalt. - Fotó: Eurosport

Természetesen 2018-ban majd messze a két legendának kell a legtöbb pontot megvédenie, de egy ideig biztosan kitart majd az előnyük a mezőnnyel szemben, ami egyben azt is jelenti, hogy Federernek ott az esély a világelsőség megkaparintására. A svájci elismerte, hogy hihetetlen dolog lenne újra a ranglista élére kerülnie, ám marad reális.

"Ebben a korban már nehéz, mert azt gondolom, hogy hibákat fogok elkövetni, ha üldözőbe veszem."

Nem vagyok biztos benne, hogy a testem lehetővé teszi, hogy ilyen célokat tűzzek ki magamnak. Ha túl sokat és túl sokszor gondolkodom ezen, akkor talán nem is úgy játszanék, ahogyan játszanom kellene. Talán feszültebb, idegesebb lennék, talán a hátamnak se tenne jót.

- nyilatkozta Federer, aki kitért arra is, hogy neki jövő januárban 2000 pontot kell majd Ausztráliában megvédenie, míg Nadalnak kevesebbet, és ezért sem tartja reális célnak a világelsőséget.

Az idei szezonban egyébként már csak egy fontos esemény van hátra, a Davis Kupa döntő, melyben többek között az a David Goffin lesz érdekelt, aki óriási meglepetésre búcsúztatta éppen Federert a világbajnoki elődöntőben.

Fogadás a győztesre    
Franciaország Belgium
1.22 4.00