Bajnokok Ligája

A Tottenham vereség esetén is csoportelső lehet

A kedd este legérdekesebb párosítása a Borussia Dortmund - Tottenham, melynek a szurkolók legnagyobb bánatára gyakorlatilag nem maradt tétje. Amikor a sorsoláson összeállt a H jelű kvartett, senki nem gondolta volna, hogy 4 kör után már csak a csoportelső kiléte lesz kérdéses. A németek sorsa az Apoel elleni hazai iksz után azonban megpecsételődött, és további kedvezőtlen eredmények esetén akár még az Európa Ligáról is lemaradhatnak.

Vajon ismét magyarázkodnia kell a darazsak mesterének? fotó: uefa.com

A Dortmund mélyrepülése lassan két hónapja tart, a hurok pedig egyre szorul a kapitány, Peter Bosz nyakán. A szeptemberi Real elleni hazai 1-3-at még meg lehet valahogy magyarázni, de az APOEL elleni oda-vissza 1-1-et már aligha, ahogy azt sem, hogy a 4 találkozón 1 győzelem sem jött össze nekik.  A csapat legutóbbi 10 meccsének mutatója 2-3-5, melyből az egyik siker az alsóbb osztályban focizó Magdeburg legyőzése volt. 

A továbbjutási esélyük a 0%-hoz közelít, ami azonban leveszi a terhet a fekete-sárgákról, és tekintve, hogy a csalódást keltő meccseiken egytől-egyig betaláltak, Aubameyang visszatérésével akár kisebb fejtörést is okozhatnak Pochettinoéknak.

A darazsak amúgy hazai környezetben jellemzően jól szerepelnek az angol csapatokkal szemben, 11 meccsen 6-4-1-et tudnak felmutatni.

A vendégek szerencséjére Bosz csapatának leggyengébb pontja a hátsó szekció, mind a 4 BL-meccsükön kaptak gólt, szám szerint nyolcat. Tetézi még a gondokat, hogy a pénteki 2-1-es Stuttgarti vereségen Sokratis ismét kidőlt a keretből.

[2620521] 2017-11-21 20:45:00 Borussia Dortmund - Tottenham Hotspurx

Kane és társai tavaly elvéreztek a csoportban, de az idei eredmények minden bizonnyal feledtették ezt a híveikkel. Nyilván a Bernabéuból elhozott egy pont is impresszív, de a Wembleyben aratott 3-1-es siker a BL-címvédő ellen volt a történelmi siker, amely a futballvilág összes tekintetét a csapatra irányította. Mellesleg a Dortmundot szintén 3-1-el küldték haza még az első fordulóban, és ha a visszavágón ki is kapnak kedd este, a sorsuk még úgyis a saját kezükben marad. Az utolsó fordulóban ugyanis majd az APOEL-t fogadják, és győzelem esetén biztos számukra a csoportelsőség.


Eddigi 4 meccsükön 10 gólt szereztek, ebből 5-öt az ihletett formában focizó Harry Kane jegyez. A hétvégi Arsenal elleni zakónak, és persze a Manchester City ellenállhatatlan formájának 'köszönhetően' a Premier League trónjáért zajló harcból kiszálltak. A reális célkitűzés így a top 4-ben való végzés, amely mellett több energiájuk maradhat a Bajnokok Ligájára.


Tudtad?

  • A két csapat legutóbbi 4 meccsén legalább 3 gól született
  • A Tottenham legutóbbi 6 meccséből 5-ön legalább 3 gól született
  • A Dortmund legutóbbi 7, a Spurs pedig legutóbbi 6 meccsén egyaránt betalált
  • A Tottenham 5 meccs óta veretlen, a Dortmund pedig 6 találkozó óta nyeretlen a BL-ben

A csalódást keltő eredmények ellenére egy biztos, hogy pokoli hangulat vár a Spursre a világ 5. leghangosabb táborával rendelkező Signal Iduna Parkban. A nap meccsén a voksunkat a gólok mellett tesszük le, mégpedig 2.5 fölé.

Borussia Dortmund - Tottenham
hatharom.com
Gólszám - Több, mint 2,5
@1.55
Fogadási határidő: 20:45
[2620521] 2017-11-21 20:45:00 Borussia Dortmund - Tottenham Hotspurx;