NB I

Szombathelyen a Fradi, íme, a hétvégi forduló szorzói

Megkezdődik a visszaszámlálás, idén már csak három fordulót rendeznek az NB I-ben. Lássuk a 17. forduló szorzóit!

Bár komolyabb meglepetés nem történt, unalmasnak nem nevezhető hétvégén vagyunk túl a magyar első osztályban. A Ferencváros és a Videoton is nyerni tudott, előbbi a Paks, utóbbi pedig a Debrecen vendégeként szerezte meg a három pontot, a Haladás újabb vereséget szenvedett, a Balmazújváros pedig zsinórban másodszor nyert. Szombaton újabb ígéretes párharcok következnek, lássuk a bukmékerek számait!

   *
17. forduló 1 x 2
Videoton - Paks 1.40 4.30 7.25
Honvéd - Mezőkövesd 1.50 3.95 6.25
Vasas - Debrecen 2.50 3.15 2.75
Diósgyőr - Újpest 2.30 3.20 3.00
Balmazújváros - Puskás Akadémia 2.66 3.10 2.66
Haladás - FTC 5.00 3.55 1.65
* Az NB I-es találkozók minimum 3-as kötésben játszhatóak meg

A Videoton - Paks találkozó 1-es kimenetele a forduló legalacsonyabb szorzója. Túl sok mindent nem tudunk felhozni a fehérváriak ellen, Marko Nikolics együttese szeptember óta nem kapott ki az NB I-ben, a Paks ellen pedig legutóbbi három hazai meccsét egyaránt behúzta. A tolnaiak a nagycsapatok ellen idén nem tudták még borítani a papírformát, de meglepődnénk, ha éppen a Videoton ellen törne meg ez a széria.

Érdekesebb viszont a Honvéd-Mezőkövesd párharc. A címvédő hazai pályán a legutóbbi öt meccséből hármat is elveszített, a borsodiak viszont csak egy idegenbeli sikert arattak a szezonban. Az 1.50-es szorzóban ezzel együtt sincs túl sok érték, szerintünk érdemesebb lehet a gólszámos fogadásokon gondolkozni, hiszen mindkét csapat támadólag lép majd fel, a legutóbbi két egymás elleni meccsük pedig bizakodásra adhat okot a tipp szempontjából.

A Vasas - Debrecen meccsen két dobogóért küzdő együttes feszül egymásnak - Újpesten. Az oddsmesterek szerint totál háromesélyes az ütközet, amivel egyet is tudunk érteni, bár a formák alapján a Debrecennek lehet keresni valója. Az angyalföldiek idén nagyon kaotikusan teljesítenek, a védelmük pedig gyakran hasonlít egy ementáli sajtra, ráadásul a Loki áprilisban és augusztusban is kitömte a piros-kékeket.

A Diógyőr-Újpest rangadó mindig külön történet a szurkolóknak, így a férfias csata ezúttal is garantált. A DVTK úgy kapott ki a Puskástól a hétvégén, hogy sokkal közelebb állt a győzelemhez, míg az Újpestnek egy nagy kapushiba is kellett ahhoz, hogy két vállra fektesse a Honvédot. A szorzók alapján itt is bármi előfordulhat, inkább érdemes a gólokban gondolkozni, a két csapat legutóbbi négy randevúján mindkét fél betalált legalább egyszer.

Az újoncok csatáján a Balmazújváros folytatná menetelését a Puskás Akadémia ellen is. A hajdúságiak az elmúlt öt fordulóban 10 pontot gyűjtöttek és immár 5 ponttal megléptek a kieső helyektől, míg a Puskás lejtmenetben van, hiszen hat nyeretlenül megvívott szériát sikerült lezárni a DVTK ellen. A mutatott játék azonban nincs rendben Felcsúton, így abszolút van keresnivalója a Balmaznak, de egy pontosztozkodás tűnik talán a legreálisabb forgatókönyvnek.

Király és Varga ismét összecsaphat / Fotó: nyugat.hu

A forduló zárómeccsét Szombathelyen rendezik, ahová a Ferencváros látogat. A Haladás pocsék formának örvend, szeptember 16. óta nem nyert meccset az élvonalban, a Fradi viszont magára talált és sorban aratja a győzelmeket. Az új stadionban vélhetően telt ház lesz, így a fővárosiaknak nem lesz egyszerű dolga, mindenesetre egyértelműen esélyesei a zöld-fehér rangadónak, a kettes kimenetelre pedig 1.65-ös oddsot kapunk jelenleg.

Szerinted melyik csapat nyeri az NB I 2017/18-as szezonját?x;
239099