Női kézi BL

Sorsdöntő meccs vár a Ferencvárosra

Nyernie kell a Fradinak Norvégiában, ha négy pontot szeretne vinni a középdöntőbe. Már az iksz is vereséggel érne fel.

Szucsánszkiék győzni mennek Norvégiába. - Fotó: facebook.com/fradi.hu

Mivel a Larvik a múlt héten hatalmas meglepetésre nyerni tudott a Thüringer otthonában, s a németek pénteken kikaptak a Vardar Szkopje otthonában, így ismét komoly, sőt mondhatni sorsdöntő meccs vár a Ferencváros női kézilabda-csapatára. Elek Gáboréknak ugyanis nyerniük kell vasárnap, ha négy pontot szeretnének magukkal vinni a középdöntőbe.

1x2    
Larvik Döntetlen FTC
3.20 8.75 1.42

Pedig a múlt heti forduló előtt úgy tűnt, hogy a hétvégi meccset akár el is engedheti a Ferencváros, hiszen nem oszt nem szoroz majd, ám mégsem így lett. Sőt, további problémákkal kell megküzdeni a IX. kerületieknek, hiszen Marija Jovanovics megsérült a Vardar Szkopje ellen, a játékost műteni kellett, így néhány hetes kihagyásra kényszerül. Nerea Pena az Érd elleni mérkőzés bemelegítése közben szenvedett bokasérülést, s noha játszott a hétközi magyar rangadón, sőt három találatig jutott, a spanyol kézilabdás állapota közel sem százszázalékos.

Ami a norvégokat illeti, a Larvik hazája bajnokságában mindössze a harmadik helyet foglalja el, a Norvég Kupától már elbúcsúzott, miután hazai pályán kapott ki a kiesés ellen menekülő Stabaek ellen. Azonban rögtön ezen meccset követően tudott nyerni Tor Odvar Moen csapata Németországban, gyakorlatilag végig vezetve, vagyis igen kétarcú csapat a Larvik idén.

A két csapat eddigi egymás elleni tétmérkőzéseinek eredményei:
Dátum Liga Mérkőzés Eredmény
14.10.17 CL Ferencvárosi TC Larvik 37 : 33
20.02.16 CL Larvik Ferencvárosi TC 37 : 31
16.01.16 CL Ferencvárosi TC Larvik 30 : 27

 

 

 

 

 

A norvégok múlt heti BL-sikere pedig felértékelődik, hiszen amennyiben a Larvik pontot szerez a Ferencváros ellen, akkor a német ellenében a skandináv csapat jut tovább. Mindez pedig azt eredményezné, hogy a Fradi nem tudna négy pontot magával vinni a középdöntőbe, ami roppant fontos lenne, vagyis győzelmi kényszerben lépnek pályára vasárnap élután Elek Gábor lányai.

Mindehhez, ha hozzátesszük Jovanovics kiesését, Pena kisebb sérülését, továbbá, hogy a norvégok vélhetően mindent megtesznek majd a siker érdekében hazai pályán, akkor abszolút nem vár könnyű meccs az FTC-re. Igaz, a zöld-fehérek bombaformában vannak, ráadásul az odavágót roppant simán nyerték meg bő egy hónapja.

A fogadóirodákban a Fradi a mérkőzés esélyese, a     ugyanis 1.42-szeres szorzót kínál háromesélyben a magyar csapatra, míg a norvégokra 3.20-szoros oddson fogadhatunk. Az állami bukméker a hendikep vonalat 2,5-nél, míg a gólok számának határát 57,5-nél húzta meg.

A C-csoport állása
# Csapat M GY D V GK P
1. Vardar SCBT N 6 6 0 0 182:147 12
2. Ferencvárosi TC N 5 3 0 2 153:146 6
3. Thuringer N 6 1 0 5 145:167 2
4. Larvik N 5 1 0 4 131:151 2

A találkozót a Sport 1 TV élőben közvetíti vasárnap 15:00-tól, míg a     élő fogadási lehetőséget kínál a mérkőzésre.