Darts

Érik a Van Gerwen-Taylor rangadó

  • Cesc18

A Grand Slam of Darts szombati játéknapján "The Power" az északír Daryl Gurneyvel, míg a holland világelső az angol Rob Cross-szal csap össze a negyeddöntőben.

Az alsó ágon már fény derült a két elődöntős névre, szombaton pedig a tábla felső részén is megtudjuk, hogy kik szállhatnak majd harcba vasárnap a döntőért. 

Phil Taylor-Daryl Gurney

Sok időt egyik játékos sem töltött csütörtök este a színpadon, hiszen Taylor 10-4-re verte Darren Webstert, míg Gurney ennél is simábban, 10-2-vel lépte le James Wade-et. A stoke-i géniusz csak altatott a csoportküzdelmek alatt, ugyanis Webstert príma játékkal ütötte ki - 101.04-es körátlag mellé 52%-os kiszállózás társult. Az északírtől kevésbé kellettek jó számok, miután Wade meglehetősen pocsékul muzsikált a befejezéseknél. 

Gurney boríthatja a papírformát. - Fotó: PDC

James nem játszott a legjobban, így könnyedén nyertem, de ez még mindig nem volt az igazi. Harcolok magammal, mert ennél sokkal jobb játékra vagyok képes. A legalacsonyabb átlagomat dobtam a versenyen, szeretnék javulni a negyeddöntőre.

- mondta Gurney, aki talán innentől válhat a leginkább felszabadultabbá, hiszen eddig minden meccsén favoritnak számított, most azonban Taylor ellen természetesen az ő győzelme lenne a váratlanabb eredmény.

Az északír már szinte mindenki skalpját begyűjtötte, kivéve a legendáét. Legutóbb október végén a World Series keretén belül tett erre kísérletet, de Taylor 10-7-tel megálljt parancsolt Gurney-nek. 

Taylor a favorit, de az északír okozhat kellemetlen perceket az "öregnek". Továbbjutóra mi itt nem is tippelnénk, sokkal inkább tetszik, hogy legalább 28 leg dönt majd a győztes kilétéről.


Michael van Gerwen-Rob Cross

Ez a negyeddöntő is csemege, hiszen mindkét játékos bombaformának örvend. Crossnak szép lassan kezdhet mumusává válni a világelső holland, miután az elmúlt három veresége mindegyikét Van Gerwen ellen könyvelhette el. Már ezen a tornán is megmérkőztek a csoportküzdelmek alatt. Akkor Cross nagyon közel járt a győzelemhez, hiszen 4-2-re vezetett és ő kezdhetett. Nem tudta azonban lezárni a meccset, így 5-4-re ismét kikapott. 

Ismét egymásnak feszül Van Gerwen és Cross. - Fotó: PDC

Nagy kérdés, hogy ezen túl tudja-e tenni magát, a formája ugyanis káprázatos. Persze Van Gerwen mindig tud még egy lapáttal rápakolni, amivel jobbnak bizonyul az angolnál. Az azonban nem kérdés, hogy jelenleg ez az egyik legszórakoztatóbb match-up a mezőnyben. A bukik által 18.5-re meghúzott 180-as line is arról árulkodik, hogy unatkozni most sem fogunk az összecsapásukon...

Cross nagyon él, de Van Gerwen ismét olyan szinten dartsozik, amivel egyszerűen nem tudnak konkurálni a többiek. Az angolnak még úgysem sikerült meglepetést okoznia, hogy 5 nyertig ment, hosszabb távon végképp nehéz elképzelni, hogy elkapja a hollandot.

Grand Slam of Darts, 8. játéknap - szombat
Fogadási határidő Mérkőzés 1 2
20:00 Phil Taylor-Daryl Gurney 1.50 2.25
22:00 Michael van Gerwen-Rob Cross 1.15 4.20