Német foci

Győzelmi kényszerben a Dortmund

Ha életben akarja tartani bajnoki reményeit Peter Bosz csapata, akkor a péntek esti stuttgarti túrán kötelező lenne behúzniuk a három pontot.

Péntek este a nemzetközi szünetet követően folytatódik a Bundesliga. fotó:bundesliga.com

A Stuttgart friss feljutóként jelenleg várakozásoknak megfelelően szerepel a német élvonalban. Ha ilyen tempóban gyűjtik az egységeket, akkor a csapat bennmaradási célkitűzése könnyedén teljesíthető lesz. Az eddigi 11 meccsen 4-1-6-os mutatóval, 13 gyűjtött ponttal a 12. helyen tanyáznak. Legkiemelkedőbb statisztikájuk, hogy eddigi összes egységüket otthoni környezetben szerezték (4 győzelem és 1 döntetlen - 7 lőtt és 1 kapott gól), így a hazai összesítésben első helyen állnak - holtversenyben a Bayern és a RB Leipzig csapatával. Hannes Wolf tehát joggal számíthat pontrablásra a klasszisokkal erősebb kerettel rendelkező,ám több hete hullámvölgyben lévő darazsak ellen.

VfB Stuttgart#ger-vfb_stuttgart#5

A fekete-sárgák meggyőző bajnoki startja nagyjából két hónapig tartott. Azóta sorra kapják a pofonokat, hátrányuk a tabellán már 5 pont a Bayern Münchennel szemben. Az utóbbi négy meccsükön mindössze 1 döntetlenre futotta a 3 vereség mellé, igaz mindegyik találkozón sikerült megrezegtetniük az ellenfél hálóját. Eddigi 6 idegenbeli szereplésükön 12 gólt termeltek, és a vendég tabellán ezüstérmes pozícióban vannak. Egy esetleges zakó esetén a két csapat közti különbség 4 pontra csökkenne, a Dortmund pedig valószínűleg búcsút inthetne a salátástálnak.

Borussia Dortmund#ger-borussia_dortmund#5

A sérülteket tekintve mindkét mester nehéz helyzetben van a sok hiányzó miatt, a legfájóbb hiányzó viszont kétség kívül a 10 góllal a góllövőlista második helyén álló gaboni sztár Aubameyang lesz. Hazai részről azonban olyan kulcsemberek térnek vissza mint az exbayernes középhátvéd Badstuber, vagy a csapatkapitány Gentner.

[2544020] 2017-11-17 20:30:00 VfB Stuttgart - Borussia Dortmundx

Tények a meccs viszonylatában

  • A Stuttgart Dortmund elleni legutóbbi 8 meccsén legalább 2.5 gól esett
  • A Dortmund legutóbbi 8 Bundesliga meccsét legalább 2.5 találat volt
  • A darazsak legalább 2 gólt szereztek legutóbbi 4 bajnoki meccsükön
  • A piros-fehérek az eddigi szezon 5 meccsén veretlenek maradtak hazai pályán

A kimenetelre fogadni szerintünk kockázatos, így a német élvonal 12. fordulójának nyitómeccsén a csapatok gólváltása lehet a legésszerűbb fogadás.

VFB Stuttgart - Borussia Dortmund
hatharom.co
Mindkét csapat szerez gólt - igen
@1.45
Fogadási határidő: 20:30