Darts

Csúcsderbik már a nyolc között

Glen Durrant-Peter Wright és Mensur Suljovic-Gary Anderson negyeddöntők a Grand Slam of Darts pénteki menüjében.

Nem történt meglepetés a nyolcaddöntős küzdelmek alatt, így négy pikáns meccs vár ránk a legjobb nyolc között. Pénteken az alsó ági harcosok lesznek főszerepben, az egyetlen talpon maradt BDO-s klasszis, Glen Durrant azzal a Peter Wrighttal néz majd farkasszemet, akivel a csoportküzdelmek alatt is megmérkőzött, míg a másik találkozón két veretlen játékos, Mensur Suljovic és Gary Anderson feszül egymásnak. 

Glen Durrant-Peter Wright

Mint említettük, a két játékos néhány napja a csoportmeccsek alatt is találkozott, és akkor a torna egyik legszínvonalasabb meccsét rittyentették össze a wolverhamptoni publikum előtt. Azt a meccset Durrant 5-2-re nyerte, de Wright sem játszott rosszul, hiszen 102.84-es átlaggal kapott ki. Mindketten kiegyensúlyozottan jól dobnak, a negyeddöntőben a skót ismét 100 feletti átlaggal csupán négy leget engedett Stephen Buntingnak, míg az angol éppen 100 alatt maradva egy szorosabb meccsen, 10-8-ra nyert Dave Chisnall ellen.

Az első összecsapásuk után az angol örülhetett. - Fotó: Live Darts

A BDO zászlaja alatt itt vagyok a negyeddöntőben, ami büszkeséggel tölt el. De úgy érzem van még bennem. Nagyon komfortosan érzem magam a színpadon, minden pillanatát élvezem.

- nyilatkozta Durrant, aki azt is elárulta, hogy a torna előtt a negyeddöntőt célozta meg, de most már természetesen nem szeretne ennyivel megelégedni. 

"Duzza" remek formája és az előző meccsük eredménye alapján kicsit érthetetlenül állhatunk az oddsok előtt, azonban a negyeddöntőben már nem olyan könnyű borítani a papírformát, hiszen 16 nyertes leg szükségeltetik a továbbjutáshoz.

Ez Wright igazi terepe, itt mozog a legotthonosabban, így nem annyira meglepő, hogy a bukmékerek 1.40-es favoritnak hozták ki. 

Mensur Suljovic-Gary Anderson

Akár egy skót rangadó is összejöhet, amennyiben Wright és Anderson is továbbjut. Ehhez azonban Durrant mellett Suljovicnak is lesz néhány szava. 

Az osztrák az előző kanyarban pazar játékkal verte Barry van Peert. Olyannyira jól ment Suljovicnak a darts, hogy 105.84 ponttal pályafutása egyik legjobb TV-s körátlagát könyvelhette el. Az Anderson-fanok sem nagyon panaszkodhattak, ugyan a kétszeres világbajnok kedvencük 1-4-gyel indított, utána azonban begyújtotta a rakétákat és végül 106.91-es körátlaggal 10-6-ra nyert. Mindkét játékos nagyon elemében van, így igazán magas színvonalú meccsre számíthatunk. 

Jöhet a visszavágó. - Fotó: PDC

Az oddsmesterek a skótot hozták ki favoritnak, miközben az egymás elleni eredményük 4-2 az osztrák javára, ráadásul legutóbb, a Bajnokok Ligája döntőjében is legyőzte Suljovic Andersont.

Nagyon tudja az osztrák, hogy mi a nyerő taktika a skót ellen, így itt akár még bizalmat is lehet szavazni Mensurnak, hiszen közel háromszoros pénzt nyerhetünk vele.

Grand Slam of Darts, 7. játéknap - péntek
Fogadási határidő Mérkőzés 1 2
20:00 Glen Durrant-Peter Wright 2.55 1.40
22:00 Mensur Suljovic-Gary Anderson 2.75 1.35