Átigazolás

Ronaldo bevágta a hisztit, visszatérne a PL-be

  • ivan

Spanyol sajtóhírek szerint Cristiano Ronaldo eldöntötte, hogy a nyáron elhagyja a fővárost és visszatér Angliába.

Ronaldo - csak a szokásos / Archív

Bár lehet csak a válogatott meccsek miatti szünet hozta ki belőlük, a madridi székhelyű As újságírói komoly témával jöttek elő: a lap szerint Cristiano Ronaldo a szezon végén elköszön a királyi gárdától.

Bár CR7-nek 2021-ig van érvényes megállapodása a Real Madriddal, az újság úgy tudja, hogy a portugál néhány napja beszélt Florentino Pérez elnökkel és előadta neki a tervét. A lap azt is tudni véli, hogy Pérez határozott nemmel felelt Ronaldo elképzeléseire, de a portugál hajthatatlan és vissza akar térni Angliába, a Premier League-be.

A mai modern futballban azonban a játékos akarata csak egy dolog, a szerződésében foglaltak szerint a portugál kivásárlási ára 1 milliárd euró - vagyis Pérez simán mondhatja azt, hogy elengedik, ha valaki ezt az összeget leteszi az asztalra. És ez csak egy ütőkártya a kezében.

Ronaldo távozási szándéka mögött egyébként a már korábban is felhozott indokok húzódnak meg, mely szerint a portugál nem érzi, hogy a megfelelő bánásmódban részesítenék a klubnál és továbbra is hiányolja a tiszteletet.

1x2    
Atlético Madrid Döntetlen Real Madrid
2.90 3.30 2.30

Ronaldónak azzal is baja van, hogy Pérezék folyamatosan keresik az utódját és ezzel rontanak a tárgyalási pozícióin. A nyáron Kylian Mbappéért 140 millió eurót fizetett volna a Madrid a Monacónak, amennyiben CR7 nem írja alá új szerződését, ami végül megtörtént, de a klub sokáig nem hozta nyilvánosságra.

Legutóbb pedig Neymar megszerzéséről cikkezett a spanyol sajtó, ami szintén kiverte Ronaldónál a biztosítékot, mivel a brazil támadó érkezése csak akkor jöhet szóba, ha CR7 távozik.

Az AS szerint egyébként hiába kapott új szerződést a közelmúltban, Ronaldo továbbra is elégedetlen a megállapodás anyagi részleteivel. A játékos nem titkolja, hogy a világ legjobban kereső focistája akar lenni, ám jelenleg Lionel Messi és Neymar is többet kap a fociért, mint ő. (Az AS szerint CR7 21, Neymar 35, Messi pedig 40 millió eurót kaszál évente).

És akkor még ott van az adóügyi botránya, ami után a szupersztár nagyon megharagudott a spanyol hatóságra is.

Hogy pontosan mennyi a valóságalapja a sztorinak, az kérdőjeles, mindenesetre nem túl jó előjel, ha a Real Madrid legnagyobb ásza boldogtalan. Főleg most, hogy a hétvégén rendkívül fontos meccs vár a blancókra, hiszen a városi rivális Atlético Madrid otthonában játszanak bajnokit.

A tét óriási, éppen ezért ezt a találkozót választottuk a hét meccsének.

[2580655] 2017-11-18 20:45:00 Atlético Madrid - Real Madridx;

Kattinst a képre és már tippelhetsz is a mérkőzésre!