Bulvár

Földrengést "ért" a vb-kijutás

Egy chilei szeizmológiai intézet jelezte a problémát Farfán gólját követően.

Fotó: Sky Sports

Csütörtökön hajnalban Peru 32. csapatként csatlakozott a világbajnokság mezőnyéhez, így eldőlt, hogy a dél-amerikai ország 1982 után ismételten ott lesz a rangos tornán. Aligha meglepetés, az országban rendesen megünnepelték a sikert.

A visszavágón házigazda csapat a 27. percben, Farfán góljával szerezte meg a vezetést és a vb-kvalifikációt érő gólt, amelynek ünneplése olyannyira nagyra sikeredett, hogy egy chilei szeizmológiai intézetben is jeleket kaptak a földmozgásról. Az örömünnep persze nem ért véget a 2-0-s sikerrel, olyannyira, hogy a kormány nemzeti ünnepet hirdetett csütörtökre, hogy a fanatikusok regenerálódhassanak a hajnalig tartó mulatozásból.

"Több, mint 35 évet vártunk erre a sikerre. Köszönjük harcosainknak, hogy lehetővé tették azt és mindenkinek jó, de felelősségteljes ünneplést kívánunk! Hajrá, Peru!" - áll a perui elnök, Pedro Pablu Kuczynski közleményében.

A mérkőzés hőse, Farfán eltiltott honfitársának, Paolo Guerrerónak dedikálta a gólját és a sikert.

"A sikerünket Paolónak ajánlom, mert megígértük neki, hogy elvisszük Oroszországba és így is lett! Remélem, hamarosan megoldódik a problémája és ismét csatlakozhat közénk" - mondta Farfán.

Peru egyébként nem mondható éppen favoritnak a közelgő vb-n, jelenleg 151-szeres pénzzel fogadhatunk a "kiscsapatra", míg a világbajnokság favoritja Brazília, Németország és Franciaország.

Oddsok a vb-győztesre
Ország Odds
Brazília 6.00
Németország 6.00
Franciaország 6.50
Spanyolország 8.00
Argentína 9.00
[2645893] 2017-11-16 03:15:00 Peru - Új-Zélandx;