Spanyol foci

Véget ér a realosok és a barcások folyamatos bírózása!

A La Liga a következő szezontól bevezeti a videóbíró intézményét a spanyol élvonalban.

A következő szezontól véget érhet az évtizedek óta "melyik csapatnak csaltak el több pontot" háború a Real Madrid és a Barcelona fanatikusai között, a liga elnöke, Javier Tebas ugyanis kedden délután bejelentette, a 2018/19-es szezontól kezdve ők is alkalmazzák a videóbíró technikáját.

Fotó: Archív

Hamarosan a teljes terv elkészül a bevezetést illetően, de azt már most biztosan kijelenthetem, hogy a következő szezontól kezdve lesz videóbíró a La Ligában - nyilatkozta Tebas.

Az elmúlt hónapokban több érdekes szituáció is sokkolta a szurkolókat, az előző szezonban például a Barcelona veszített két pontot a Real Betis ellen, mert a játékvezetők nem látták, hogy a labda áthaladt a gólvonalon, de idén is akadt már példa, amikor megadtak, avagy nem adtak meg gólt, amelyet a videóbíróval felülbírálhattak volna.

A videóbíró intézményét már több bajnokságban, így a német, az olasz és a portugál élvonalban is bevezették, de az angol kupák bizonyos állomásaitól kezdve is lehet használni. Gianni Infantino, a FIFA elnöke emellett kilátásba helyezte, hogy akár a 2018-as világbajnokságon is használhatják majd a technikát, ám ezzel kapcsolatban hivatalos állásfoglalás egyelőre nem született.

Íme egy infografika a videóbíró használatáról:

Fotó: bundesliga.com

Fotó: bundesliga.com

Kattints a képre a játék megkezdéséhez