Darts

Kevés, de biztos pénzt hozhat Anderson és Wright

A Grand Slam of Darts szerdai játéknapján megkezdődnek az egyenes kieséses küzdelmek.

Kedden pont került a csoportküzdelmek végére és kialakult a legjobb 16 mezőnye, ahonnan már végképp nem babra megy a játék, hiszen megkezdődik az egyenes kieséses szakasz. Ennek megfelelően a nyolcaddöntős összecsapások már 10 nyert legig tartanak. 

Mensur Suljovic-Berry van Peer

A torna egyik, hanem a legdrámaibb győzelme a tavalyi junior vb-döntős Berry van Peer nevéhez fűződik, aki hétfő este ki-ki meccsen harcolta ki a továbbjutást Cameron Menzies ellen. Azonban nem akármilyen győzelem volt ez, hiszen a hollandnak nem csak skót ellenfelével, de a dartitis betegséggel is meg kellett harcolnia. A szintén rutintalan Menzies nem bírta el a nyomást, számtalan meccsnyilat elhibázva megadta az esélyt Van Peernek, aki, ha gyötrelmek közepette is, de élni tudott ezzel.

A közönségtől és a dartsos társaktól óriási támogatást kap Van Peer, hiszen mindenki tisztában van vele, hogy ez egy mennyire kellemetlen betegség.

Hihetetlen meccs volt. Kaptam néhány tippet, amik tényleg segítettek nekem. Igyekeztem összerakni a játékomat. Nagyszerű győzelem, de nagyon nehéz volt.

- mondta a holland, aki elárulta, hogy már akkor boldog lett volna, ha csak minden meccsén tud legeket nyerni. 

Mensur Suljovic ellen tényleg csak a tisztes helytállás lehet a célja, hiszen az osztrák ellen, ami a győzelmet illeti, biztosan nem rúghat labdába egy 80 körüli átlaggal. Suljovic egyébként veretlenül jutott tovább a csoportjából, két meccset is döntő legben tudott megnyerni, ami mutatja, hogy fejben mennyire egyben van. 


Glen Durrant-Dave Chisnall

Amennyire jól ment tavaly a BDO-s játékosoknak, annyira pocsékul szerepeltek idén. Egyedül a regnáló világbajnok Glen Durrant tudta kiharcolni a továbbjutást, igaz, ő legalább kimagasló játékkal, hiszen a három meccsén 102 pontos körátlagot átlagolt, ami az egyik legmagasabb a versenyben lévő játékosok közül. Eddig egy éve is eljutott "Duzza", ám akkor a nyolcaddöntőben Barney-val nem bírt el. Most Dave Chisnall ellen jobb esélyekkel indul, pláne annak tükrében, hogy az angol csak nagy szerencsével lehet itt, hiszen mindössze egy győzelmet aratott a csoportban. 

Azt gondolom, hogy egész jól játszottam, de mégis vesztettem, azonban régi jó barátom segített rajtam.

- nyilatkozta Chisnall, utalva arra, hogy Buntingtól győzelem kellett Mitchell ellen a továbbjutásához. és előbbi 5-4-gyel abszolválta is ezt. 

Vajon begyújtja a rakétákat Chisnall? - Fotó: PDC/Twitter

A bukmékereknél nem Chizzy a meccs favoritja, ami az elmúlt napokban mutatott teljesítményük alapján nem meglepő, ugyanakkor hétfőn tényleg nem játszott rosszul. Simán kitörhet Chisnallból egy olyan játék, ami elegendő lesz a továbbjutáshoz.


Stephen Bunting-Peter Wright

A második kiemelt Peter Wrightnak is volt miért izgulnia az utolsó csoportmeccsén, ugyanis vereség esetén búcsúzott volna a tornától. Azt nem lehet mondani, hogy egy laza estét okozott a szurkolóinak, hiszen 3-4-ről fordítva, döntő legben tudta csak legyűrni Alan Norrist.

Azt nem lehet mondani, hogy rossz formában lenne Wright és azért szenvedett meg a továbbjutásért, egyszerűen nehéz csoportba került.

A folytatás sem ígérkezik számára könnyűnek, hiszen azzal a Stephen Buntiggal találkozik, aki teljesen megtáltosodott erre a tornára és veretlenül jutott a nyolcaddöntőbe. Régen láthattuk Buntingot egy major tornán ennyire jól dobni, ám az igazi teszt csak most következik számára.

Wright ugyanis egyrészről jó formának örvend, másrészről a hosszabb meccs az ő terepe. Bunting ellen ráadásul nyolc meccs óta tartó győzelmi szériában van, legutóbb szeptemberben a WGP főtábláján verte.

Bunting feljavuló formája ide vagy oda, nálunk azért Wright a favorit. 


Gary Anderson-Michael Smith

Érdekesnek ígérkezik az est utolsó összecsapása is, hiszen mester és tanítványa néz farkasszemet egymással, ráadásul mindketten jó formát mutattak eddig a tornán. Gary Anderson veretlenül jutott tovább, míg Michael Smith egyedül Suljovictól kapott ki 5-4-re, de ez abszolút a megbocsájtható kategória. A léc ugyanakkor rezgett az angolnál, hiszen az utolsó meccsén egy vereséggel ki is eshetett volna.

Jól játszottam az elmúlt két meccsemen, sok 180-at dobtam, így nagyon várom a Gary elleni derbit. 

- mondta Smith, aki 2-7-re áll mentora ellen. 

Ihletett fomában Anderson. - Fotó: PDC/Twitter

Gary nagyon elemében van, ezt már láthattuk a World Series of Darts nagydöntőjében is. Ahogyan a torna elején, úgy most is az egyik favoritnak tartjuk a végső győzelmet illetően. Ugyan a verseny ezen szakaszában sokszor elvérzett már a pályafutása során, de most annyira egyben van a játéka, hogy szerintünk nem Smith lesz a végállomás számára. 

Az angol formáját elnézve azonban, egy igazán színvonalas meccsre számíthatunk, ahol várhatóan repkedni fognak a maximumok. Bár a 10,5-ös line a 180-akra nem alacsony, de, ha ők ketten belendülnek, játszi könnyedséggel ugorhatják meg ezt a határt.

Grand Slam of Darts, 5. játéknap - szerda
Fogadási határidő Mérkőzés 1 2
20:00 Mensur Suljovic-Berry van Peer 1.03 7.25
21:00 Glen Durrant-Dave Chisnall 1.60 2.05
22:00 Stephen Bunting-Peter Wright 3.25 1.25
23:00 Gary Anderson-Michael Smith 1.22 3.45

Fogadás szempontjából nem könnyű nap, véleményünk szerint a két skót nem fog hibázni, az ő továbbjutásukkal másfélszeres pénzt nyerhetünk. Nagyon szimpatikus nekünk Durrant, de valamiért az a megérzésünk, hogy Chizzy a szerencsés továbbjutás után most felszabadultan nagyon odateszi magát és nyerni tud majd.