Nemzetközi foci

Ilyen, amikor a hülye edző védi a védhetetlent

  • varin

Gian Piero Ventura, az olasz válogatott (jelenleg még) szövetségi kapitánya tovább ássa saját sírját.

Fotó: Hindustan Times

Továbbra is beszédtémát szolgáltat Itáliában a Squadra Azzurra bukása, ám fejek még nem hullottak, hiszen sem Gian Piero Ventura, sem pedig a szövetség elnöke, Carlos Tavecchio nem mondott le. Sőt, az egyelőre még regnáló szövetségi kapitány szavaiból azt érezni, hogy csupán két vereség miatt nem is feltétlenül kéne elhagynia annak a csapatnak a kispadját, amely 60 év után, története során másodszor nem lesz ott a világbajnokságon.

"Olaszország nélkül ez egy nagyon csúnya világbajnokság lesz, de sajnos már nem tehetünk semmit. Mi egyebet tehetnék még? Elnézést kértem mindenkitől az eredmény miatt.

De még így is nekem a legjobb a mérlegem az olasz kapitányok közül az elmúlt negyven évben. Csupán két vereséget szenvedtem 17 meccsen" - érvelt Ventura.

Olaszországban persze minden lap a vezetők azonnali lemondását követeli, Ventura honfitársa, Gianfranco Zola például azt mondta a Sky Sports Newsnak, hogy sajnálja kollégáját, mert remek edző, de nem igazán egy válogatott élére való, mert ott kevesebb ideje van átadni elképzeléseit a csapatának.

"Hiba lenne azonban kizárólag az edző nyakába varrni mindent, mert az ország labdarúgásának minden szinten szüksége van a megújulásra. Vannak tehetségeink, de egyelőre ezeket még nem tudjuk beépíteni a csapatba, márpedig ebben korábban nagyon erősek voltunk" - nyilatkozta Zola.

A szerdai nap folyamán egyébként a hírek szerint összeül az olasz szövetség, ahol megtárgyalják Ventura jövőjét is, de biztosat egyelőre nem lehet tudni a sorsával kapcsolatban, mivel szerződése 2020-ig szól a válogatott élén.

Olaszország 1958 után nem lesz ott a világbajnokságon, a kudarcot követően pedig négy alapember, Gianluigi Buffon, Andrea Barzagli, Giorgio Chiellini és Daniele De Rossi is lemondta a válogatottságot.

A játék megkezdéséhez kattints a képre